Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αισχύλου «Ευμενίδες» στο χοροθέατρο «Δόρα Στράτου»

Στις 24 Σεπτέμβρη, στο χοροθέατρο «Δόρα Στράτου», δόθηκε μια διαφορετική παράσταση της τραγωδίας του Αισχύλου «Ευμενίδες», με την ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και την ομάδα αρχαίας όρχησης του Θεάτρου «Δόρα Στράτου». Η παράσταση ήταν το επιστέγασμα μιας συλλογικής έρευνας και μαθητείας επιστημόνων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών καλλιτεχνών, που είχε ως αντικείμενο την αρχαία όρχηση και δόθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 60 χρόνων από την ίδρυση του Θεάτρου «Δόρα Στράτου».

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και αξιέπαινη προσπάθεια που έχει να κάνει από τη μια με την έρευνα και τη μαθητεία στο αρχαίο δράμα και από την άλλη κάνει κοινωνούς σε αυτό με τη θεατρική πράξη και ένα ευρύτερο κοινό. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας και η παράσταση που στάθηκε με σεβασμό απέναντι στο αρχαίο κείμενο, κατάφερε να αναδείξει καθαρό το περιεχόμενό του χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει σε εμπορικούς πομπώδεις εντυπωσιασμούς.

Η παράσταση δόθηκε σε σκηνοθεσία Νικόλα Ταρατόρη, μουσική και διδασκαλία του προσωδιακού λόγου Δημήτρη Λέκκα, κοστούμια Μαρίας Δημητριάδη, διδασκαλία της κίνησης και του χορού Φιφίκας Νικολοπούλου, σκηνικά Πίνκα Νάντη και στη διανομή πήραν μέρος οι επιστήμονες, καλλιτέχνες και φοιτητές: Αννα Λάζου (Αθηνά), Αλέξανδρος Ζαχαρέας (Απόλλωνας), Σβετλάνα Βόλκοβα, Ελένη Γιακουμάκη, Αφροδίτη Γιαννιού, Νάντια Δανιήλ, Λίλλη Καραδήμα, Μαρία Κέκκου, Ειρήνη Κοσμά, Μαρία Κουντούρη, Στέφανος Μπεσάρας, Ολγα Παπαχρυσοστόμου, Γαλάτεια Παρασκευοπούλου, Σοφία Σγουράκη, Βασίλης Ταρατόρης, Βάνα Τουλουπάκη, Ελένη Τουλουπάκη και Μαρία Τσατσούλα, στους υπόλοιπους ρόλους και στο χορό.

Την παράσταση συνόδευσαν με ζωντανή μουσική τα μέλη του συγκροτήματος ΚΑΒΕΙΡΟΣ: Ιρις Μπαλαλά (φωνητικά - έγχορδα), Τάκης Παναγιωτόπουλος (κρουστά) και Χρήστος Πανδίων Πανόπουλος (πνευστά).

Μετά την παράσταση ακολούθησε η απονομή των βεβαιώσεων διεθνούς πιστοποίησης του κύκλου σπουδών θεωρίας και πράξης του αρχαίου ελληνικού χορού με τη μέθοδο του θεάτρου «Δόρα Στράτου» και η βραδιά έληξε με πρόγραμμα κρητικών χορών από την Παραδοσιακή Πολιτιστική Ομάδα «Οι Ριζίτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ