Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστική Βδομάδα Βενεζουέλας

Η πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη NEW STAR και την ASCLAYE (Σύλλογος των Λατινοαμερικανών στην Ελλάδα) διοργανώνει Πολιτιστική Βδομάδα Βενεζουέλας, από 10 έως 20 Οκτώβρη.

Οι εκδηλώσεις είναι οι εξής:

  • Στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα (11/10) στις 7.00 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Να παίζεις και να αγωνίζεσαι». Πρόκειται για μια ταινία αφιερωμένη στον Κρατικό Οργανισμό της Βενεζουέλας για το Εθνικό Σύστημα Ορχηστρών Νέων και Παίδων (FESNOJIV), πιο γνωστός ως «El Sistema». Στις 9.00 μ.μ. συναυλία παραδοσιακής βενεζουελάνικης μουσικής με το όργανο Μπάντολα.
  • Αμφιθέατρο «Γεώργιος Νυχάς» στα Καλύβια Θορικού (12/10), στις 5.30 μ.μ., μουσικό εργαστήρι για το όργανο Μπάντολα. Στις 7.00 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Καρτ ποστάλ από το Λένινγκραντ» σε σκηνοθεσία της Mariana Rondon, που θα μεταφέρει το ελληνικό κοινό στην ατμόσφαιρα του ανταρτοπόλεμου των Απελευθερωτικών Ενοπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας (FALN) κατά της κυβέρνησης, τη δεκαετία του 1960. Στις 9.00 μ.μ. συναυλία παραδοσιακής μουσικής.
  • Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (13/10), στις 11.30 π.μ. μουσικό εργαστήρι, στις 7.00 μ.μ. η ταινία «Καρτ-ποστάλ από το Λένινγκραντ» και στις 9.00 μ.μ. συναυλία.
  • Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού (14/10), στις 6.00 μ.μ. μουσικό εργαστήρι, στις 7.00 μ.μ. η ταινία «Καρτ-ποστάλ από το Λένινγκραντ», στις 9.00 μ.μ. συναυλία
  • Δημαρχείο Ηλιούπολης (15/10),στις 7.00 μ.μ. η ταινία «Ο Αδερφός», σε σκηνοθεσία Marcel Rasquin, η οποία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 32ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και ήταν υποψήφια στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας του Βραβείου Οσκαρ, στις 9.00 μ.μ. συναυλία.
  • Μουσικό Σχολείο Ιλίου (16/10), 12.00 μεσημέρι μουσικό εργαστήρι και συναυλία. Την ίδια μέρα επίσης στον Κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ στις 7.30 μ.μ. συναυλία και στις 9.00 μ.μ. η ταινία «Καρτ-ποστάλ από το Λένινγκραντ».
  • Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου Λατινοαμερικανών της Ελλάδας στο Κουκάκι (17/10), στις 6.00 μ.μ. μουσικό εργαστήρι για το Χορόπο, παραδοσιακό σκοπό, στις 7.00 μ.μ. συναυλία, στις 8.00 η ταινία «Νότια των Συνόρων», του βραβευμένου με Οσκαρ σκηνοθέτη Ολιβερ Στόουν, ένα οδοιπορικό στη Νότια Αμερική και τη συνάντησή του με επτά Προέδρους, ανάμεσά τους ο Ούγκο Τσάβες.
  • Δημοτικός Κινηματογράφος ΑΣΤΕΡΑΣ στη Νέα Ιωνία (18/10) στις 7.00 μ.μ. η ταινία «Καρτ-ποστάλ από το Λένινγκραντ», στις 9.00 μ.μ. συναυλία.
  • Αίθουσα «Δ. Μπόγρη» στη Σαλαμίνα (19/10) στις 5.00 μ.μ. μουσικό εργαστήρι για το Χορόπο (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου), στις 7.00 μ.μ. η ταινία «Να παίζεις και να αγωνίζεσαι», στις 9.00 μ.μ. συναυλία.
  • Κινηματογράφος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ στην Καλλιθέα (20/10) στις 7.30 μ.μ. συναυλία, στις 9.00 μ.μ. «Να παίζεις και να αγωνίζεσαι».

Οι συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως εμπειρίας ή εξειδίκευσης, στα εκπαιδευτικά σεμινάρια μουσικής θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν γενικές γνώσεις των χαρακτηριστικών, του ρυθμού, της προέλευσης αλλά και των επιρροών της παραδοσιακής μουσικής της Βενεζουέλας. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Χτες η πρεσβεία της Βενεζουέλας διοργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων που σκοπό έχουν να φέρουν πιο κοντά τον ελληνικό λαό με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Στην εκδήλωση το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μ. Γλέζος, Θ. Δρίτσας και Κ. Ησυχος. Παραβρέθηκε επίσης πλήθος εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος, ενώ ακολούθησε συναυλία με βενεζουελάνικη παραδοσιακή μουσική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ