Σάββατο 12 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΡΟΑΤΙΑ
ΝΑΤΟική σύνοδος στο Ντουμπρόβνικ

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.--

Ξεκίνησε χτες στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας η τριήμερη κοινοβουλευτική σύνοδος του ΝΑΤΟ με κεντρικά ζητήματα την επέμβαση στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, το μέλλον του Αφγανιστάν και την «έξυπνη άμυνα», με τη συμμετοχή τουλάχιστον 300 εκπροσώπων Κοινοβουλίων από χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ.

Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου που ολοκληρώνεται στις 14 τρέχοντος μηνός κήρυξαν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, Hugh Bayley, ο πρόεδρος της Κροατίας, Ιβο Γιοσίποβιτς και ο πρόεδρος της Κροατικής Βουλής, Γιόσιπ Λέκο.

Η Σύνοδος που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κροατία (μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009) θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση πολιτικών συστάσεων για το 2013, που θα αποσταλούν στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο και στο ΓΓ της λυκοσυμμαχίας.

Το νεότερο, 28ο μέλος του ΝΑΤΟ, συμμετέχει από το 2003 στη διεθνή ιμπεριαλιστική αποστολή (ISAF) στο Αφγανιστάν και από το 2009 στη ΝΑΤΟική επιχείρηση κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) με συνολικά 300 στρατιώτες και αστυνομικούς. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ θεωρείται ο σύνδεσμος ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και στα κοινοβούλια των χωρών - μελών και υποτίθεται πως συνεισφέρει στη μεγαλύτερη διαφάνεια των πολιτικών της Συμμαχίας και στην ενίσχυση των διατλαντικών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ