Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014
Συμπληρώνεται ο χάρτης

Σήμερα θα γίνει - επίσημα - γνωστή η κατάταξη των 8 ομάδων (από την ευρωπαϊκή ζώνη), οι οποίες θα διεκδικήσουν, σε αγώνες μπαράζ, τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια για την τελική φάση του Μουντιάλ 2014.

Ως χτες το βράδυ υπήρχε ένα μπέρδεμα, για την κατάταξη Σουηδίας και Ουκρανίας, μ' ευθύνη της FIFA. Στους ισχυρούς - βάσει των δεδομένων - ήταν η Ουκρανία. Ομως, στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, δημοσιοποιήθηκε πως θα συνυπολογιστούν και τ' αποτελέσματα των αναμετρήσεων Αυγούστου, Σεπτέμβρη. Στην περίπτωση αυτή, στους ισχυρούς ανεβαίνει η Σουηδία και η Ουκρανία υποβιβάζεται στους αδύνατους. Αργότερα διαφοροποιήθηκαν ξανά τα δεδομένα και στους ισχυρούς ανέβαινε η Γαλλία. Τελικά (;) αναρτήθηκε ξανά η βαθμολογία (βάσει κριτηρίων) που έφερνε στους ισχυρούς την Ουκρανία, με στελέχη της FIFA να μιλούν για λάθος.

Με βάση τα ως τώρα δεδομένα λοιπόν, τον όμιλο των ισχυρών απαρτίζουν οι Πορτογαλία, Ελλάδα, Κροατία, Ουκρανία και των αδυνάτων οι Γαλλία, Σουηδία, Ρουμανία και Ισλανδία. Η κλήρωση για τα ζευγάρια θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (21/10) και οι αγώνες 15 και 19/11. Την παρουσία τους στα γήπεδα της Βραζιλίας έχουν εξασφαλίσει (ως πρώτες των ομίλων τους) απ' ευθείας οι Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Βοσνία, Ρωσία και Αγγλία.

Από τις άλλες ζώνες έχουν προκριθεί 11 ομάδες (η διοργανώτρια συμμετέχει χωρίς προκριματικά) και 14 διεκδικούν τα εναπομείναντα επτά εισιτήρια, μέσω των μπαράζ. Από τη Λατινική Αμερική, εκτός της Βραζιλίας, έχουν σφραγίσει το εισιτήριο τους οι Αργεντινή και Κολομβία. Από Ασία/Αυστραλία οι Ιαπωνία, Αυστραλία, Ιράν, Ν. Κορέα. Από Βόρεια/ Κεντρική Αμερική και Καραϊβική οι ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα και Ονδούρα. Στη ζώνη της Αφρικής όλα είναι ανοιχτά, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι 4 αγώνες μπαράζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ