Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σχέδια ιδιωτικοποίησης αρχαιολογικών χώρων;

Συνάντηση είχε χτες στη Νεμέα ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Παναγιωτόπουλος με τον δήμαρχο της πόλης Β. Ανδριανάκο, τον βουλευτή Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Χ. Δήμα, τον καθηγητή της αρχαιολογίας Στέφανο Μίλερ και τους επιχειρηματίες, Θ. Παπαλεξόπουλο και Β. Φουρλή, πρώην και νυν πρόεδρο, αντίστοιχα, του σωματείου «Οφέλτης - Ο φίλος της Νεμέας», με θέμα την «ανάδειξη της αρχαίας κληρονομιάς της Νεμέας».

Ο υπουργός, μιλώντας για το «σωματείο» είπε πως «είναι σημαντικό ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία στηρίζει την πολιτιστική κληρονομιά μας και τη σύγχρονη αξιοποίησή της». Σε ανακοίνωση του ΥΠΠΟ σημειώνεται ότι «ο υπουργός άκουσε με προσοχή τον κ. Μίλερ να του μιλά για το έργο στο οποίο επιδίδεται εδώ και δεκαετίες, συνεχάρη τον καταξιωμένο επιστήμονα για την αφοσίωσή του και έδειξε ενδιαφέρον για τα σχέδια του ιδίου και του συλλόγου "Οφέλτης" να προγραμματιστούν μαθήματα αγωνισμάτων της Ελληνικής αρχαιότητας όπως η δισκοβολία και ο ακοντισμός».

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω Αμερικανός καθηγητής ανασκαφέας της Νεμέας σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» (13/10) κατέθεσε την πρότασή του για ιδιωτικοποίηση αρχαιολογικών χώρων και μουσείων!

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαφωνεί «με την άποψη ότι η λύση στην απαξίωση και υποβάθμιση του Πολιτισμού είναι η ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ντόπια και ξένα συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ