Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Κ. ΚΑΠΠΑ
Κείμενο καταγγελίας και συλλογή υπογραφών

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την απαράδεκτη δίωξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ. Κάππα, που με απόφαση του υπουργού Παιδείας παύθηκε από τα καθήκοντά του, μετά από μια εντελώς άδικη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας. Ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός βρέθηκε στα δικαστήρια ως κατηγορούμενος γιατί διατύπωσε την επιστημονική του άποψη σε εισήγηση για πλήρωση θέσης επιστημονικού συνεργάτη για διδασκαλία με σύμβαση ορισμένου χρόνου σύμφωνα με το Π.Δ. 407/80. Ενώ πρωτοδίκως αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο, καταδικάσθηκε μετά από εισαγγελική έφεση. Μετά από αυτά ο υπουργός Παιδείας έπαυσε τον Κ. Κάππα από τα καθήκοντά του στο πανεπιστήμιο μέχρι να υπάρξει αθωωτική απόφαση ανώτερου δικαστηρίου.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση συστάθηκε η «Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την ανάκληση της διαθεσιμότητας του καθηγητή Κ. Κάππα» όπου στην ιστοσελίδα http://www.gopetition.com/petitions/να-ανακληθει-η-διαθεσιμοτητα-του-καθηγητη-κ-καππα.html συγκεντρώνονται υπογραφές κάτω από το κείμενο που εξηγεί τους λόγους διαθεσιμότητας του Κ. Κάππα, υπογραμμίζοντας ότι με την συγκεκριμένη πράξη «το υπουργείο στοχοποιεί και όλα τα μέλη ΔΕΠ, συμβάλλει στην ποινικοποίηση της επιστημονικής κρίσης και άποψης, στην περιστολή της ακαδημαϊκής ελευθερίας».

Κάθε υπογραφή σημαίνει αίτηση για ακύρωση της υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία τίθεται σε διαθεσιμότητα ο πανεπιστημιακός Κ. Κάππας. Καταγγέλλει την αδιανόητη προσπάθεια ποινικοποίησης της επιστημονικής άποψης που επιχειρεί η πρωτοφανής απόφαση του Εφετείου Λάρισας. Απαιτεί την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, ώστε να μην επιτρέπεται η ποινικοποίηση της επιστημονικής κρίσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθεί άμεσα η διαθεσιμότητα του Κ. Κάππα (2013-10-12 00:00:00.0)
Ποιος κλείνει τα Ιδρύματα; (2013-09-29 00:00:00.0)
Ποινικοποιούν ακόμη και την επιστημονική κρίση (2013-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ