Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΝΙΚΑΙΑ
Συγκεντρώσεις γονιών την Τετάρτη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου καλεί η Ενωση Γονέων Μεταμόρφωσης, την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στο Δημαρχείο, αφού κλείσουν τα σχολεία την πρώτη ώρα (8:10-9:00).

Η Ενωση Γονέων απευθύνεται στους γονείς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν: Διορισμούς εκπαιδευτικών από την 1 Σεπτέμβρη. Οχι απολύσεις - διαθεσιμότητα. Να λειτουργήσει αμέσως το ολοήμερο σχολείο με δάσκαλο ώστε να γίνεται μελέτη στο σχολείο. Να μη μετατραπεί το ολοήμερο σε παιδοφυλακτήριο. Απόσυρση του νόμου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση - Λύκειο. Οι εξετάσεις στο σχολείο να έχουν μόνο ενδοσχολικό - προαγωγικό χαρακτήρα. Τμήματα μαθητών με 20 μαθητές. Να μην ισχύσει το 10%. Οχι 30άρια τμήματα. Φύλακες σε όλα τα σχολεία. Ο καθαρισμός των σχολείων να γίνεται από μόνιμες καθαρίστριες, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σίτιση για όλους τους μαθητές. Πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ ενταγμένη οργανικά στο πρόγραμμα σπουδών. Ενισχυτική στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Να λειτουργήσουν άμεσα το 2ο Λύκειο και το 10ο Νηπιαγωγείο, καθώς και να δημιουργηθούν δύο νέα Νηπιαγωγεία. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών. Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση αποφάσισε ομόφωνα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» κηρύσσοντας στάση εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες.

Αντίστοιχη κινητοποίηση διοργανώνει και η Ενωση Γονέων Νίκαιας - Ρέντη, την Τετάρτη 23 Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Οσίας Ξένης. Οι γονείς διεκδικούν μεταξύ άλλων: Κανένα σχολείο με κενά σε εκπαιδευτικούς. Να λυθούν τώρα όλα τα υλικοτεχνικά προβλήματα των σχολείων μας. Να λειτουργήσουν τώρα όλα τα ολοήμερα σχολεία και για όλα τα παιδιά. Να παρθούν πίσω οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των αναγκών. Αμεση αποπεράτωση του 19ου Δημοτικού Σχολείου. Ολα τα σχολικά βιβλία να είναι δωρεάν, ιδιαίτερα τα ξενόγλωσσα βιβλία του Λυκείου. Εκτακτη χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές, αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία με κρατική ευθύνη. Να πληρώσει το κράτος όλες τις μέχρι τώρα οφειλές των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ. Να υπάρξει κρατικός διακανονισμός για τη διαγραφή των μέχρι σήμερα χρεών τους. Δωρεάν και ασφαλείς συγκοινωνίες για τους όλους τους μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ