Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Η δημοτική αρχή έχει ευθύνες για τη λειτουργία του

Ερευνα στη Βουλγαρία για τους βιολογικούς γονείς της μικρής Μαρίας

Τα ζητήματα λειτουργίας του Ληξιαρχείου του δήμου Αθήνας και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής στις περιπτώσεις δυσλειτουργίας του, συζητήθηκαν χτες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την υπόθεση της μικρής «Μαρίας» που βρέθηκε να μεγαλώνει σε καταυλισμό Ρομά και άλλες περιπτώσεις εγγραφής ετεροχρονισμένων γεννήσεων από την υπηρεσία.

Τοποθετούμενος ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, τόνισε για το θέμα: Η δημοτική αρχή αξιοποιεί το θέμα για δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων μετακινώντας τέσσερις υπαλλήλους, ότι τάχα ο Καμίνης κόβει κεφάλια, εξαρθρώνει κυκλώματα. Οντως, υπάρχουν φαινόμενα παραβατικότητας, αλλά αν πρέπει να θίξουμε την ουσία του ζητήματος να μιλήσουμε για τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά, το γεγονός ότι όντως ζευγάρια γεννούν σε σπίτια καθώς δεν μπορούν να σηκώσουν το κόστος του μαιευτηρίου, ότι υπάλληλοι του δήμου που στοχοποιούνται πάνε πλέον στη δουλειά με άγρια πετσοκομμένο το μισθό τους.

Εθεσε το ερώτημα, αν όντως έχουν ευθύνες οι υπάλληλοι γιατί δεν έχει και ο επιβλέπων αντιδήμαρχος, κι αν όλο αυτό το σκηνικό από πλευράς της δημοτικής αρχής στήθηκε προκειμένου να αποσιωπηθούν οι ευθύνες της δημοτικής διοίκησης για τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο Ληξιαρχείο.

Στο μεταξύ, ένα ζευγάρι που φέρονται ως βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα, πιάστηκε χτες στο χωριό Νικολάγιεβο στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με το βουλγαρικά ΜΜΕ η Σ. Ρούσεβα παραδέχθηκε ότι άφησε τη Μαρία στην Ελλάδα λόγω της ακραίας φτώχειας της: «Δεν υπήρχε τροφή, δεν υπήρχαν θέσεις εργασίας. Δώσαμε στο παιδί χωρίς χρήματα, δεν είχαμε τίποτα να φάμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ