Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΜΕ - «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
Nα μην εκδοθούν οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης πραγματοποίησε προχτές το απόγευμα αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Η αντιπροσωπεία κατέθεσε υπόμνημα στον υπουργό απαιτώντας να μην εκδοθούν στην Τουρκία τέσσερις πολιτικοί πρόσφυγες, να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους. O υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε ότι θα μελετήσει το υπόμνημα και θα απαντήσει σχετικά.

Στο υπόμνημα μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Οπως γνωρίζετε, οι τέσσερις Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες Ahmet Duzgun Yuksel, Erdogan Cakir, Hasan Biber και Mehmet Υayla ξεκίνησαν απεργία πείνας στη φυλακή, αορίστου χρόνου, από τις 24 Σεπτέμβρη, ενάντια στις άδικες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους και με αίτημα τη μη έκδοσή τους. Η πολυήμερη αυτή απεργία πείνας δημιουργεί πραγματικό κίνδυνο να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες η ήδη κλονισμένη, εξαιτίας των διώξεων και των κατατρεγμών, υγεία τους».

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση» έχει καταγγείλει τις αλλεπάλληλες προσαγωγές, συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο Τούρκων πολιτικών προσφύγων, επειδή εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας συντρόφους τους, που κινδυνεύουν με έκδοση από τη χώρα μας. Στηλίτευσε το γενικότερο αυταρχισμό της κυβέρνησης, την προσπάθειά της να εφαρμόσει το αντιλαϊκό δόγμα «νόμος και τάξη», να φιμώσει κάθε φωνή λαϊκής διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης.

Τονίζει: «Τα συνδικάτα, οι μαζικοί λαϊκοί φορείς, οι διωκόμενοι από αντιδραστικά καθεστώτα πολιτικοί πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, έχουν κάθε δικαίωμα να ενημερώνουν το λαό για τα προβλήματά τους, να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε αυτούς που διώκονται». Ζητά: «Να μην εκδοθούν σε χώρες της ΕΕ και στην Τουρκία και να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι πολιτικοί πρόσφυγες - απεργοί πείνας. Να παύσουν κάθε είδους διώξεις σε βάρος των Τούρκων πολιτικών προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας. Να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους».

Χτες έγινε γνωστό ότι ο Αρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του Ahmet Duzgun Yuksel στη Γερμανία. Αν εκδοθεί θα φυλακιστεί για τρία χρόνια σε καθεστώς απομόνωσης. Πολύχρονη φυλάκιση περιμένει και τον Erdogan Cakir, αν εκδοθεί στη Γαλλία, ενώ η έκδοση των Hasan Biber και Mehmet Yayla στην Τουρκία θα σημαίνει γι' αυτούς φυλάκιση, βασανιστήρια και εξόντωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ