Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΒΓΑ»
Κάλεσμα συντονισμού στον «Ομιλο Φιλίππου»

Κάλεσμα στους εργαζόμενους των εργοστασίων του ομίλου Φιλίππου (ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, ΚΑΝΑΚΗ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ΜΙΜΙΚΟΣ, ΒΙΣ, ΜΟΡΝΟΣ), να συγκροτήσουν μέτωπο που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργατών, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών έως και 15%. Οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Ο όμιλος Φιλίππου πρωτοστατεί στον κλάδο για λογαριασμό των βιομηχάνων ώστε να εφαρμοστούν στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της εκάστοτε κυβέρνησης, της ΕΕ, και που είναι απαίτηση των ίδιων των μονοπωλίων. Οπως με απολύσεις και τετραήμερο στη ΦΑΓΕ, στην ΕΒΓΑ με μισθούς 511 ευρώ κάτω των 25 ετών και με απαίτηση για μειώσεις μισθών ως και 15%, στην ΕΛΜΠΙΣΚΟ με 586 ευρώ, στο ΜΟΡΝΟ με μειώσεις μισθών, στον ΚΑΝΑΚΗ με κατάργηση επιδομάτων γάμου και καθυστέρηση δεδουλευμένων, στη ΒΙΣ με μηνιαίες διαθεσιμότητες, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής (4ήμερο).

(...) Σας καλούμε τώρα να συγκροτήσουμε εργατικό μέτωπο στον όμιλο Φιλίππου που θα υπερασπιστεί όλους και όλα τα δικαιώματά μας. Να συμβάλουμε όλοι ώστε να υπάρξει συμμετοχή και συνεννόηση των ΔΣ των Σωματείων για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ