Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΤΑ
Να γίνει τώρα γνήσιο Συνέδριο

Καταθέτουν στις Γενικές Συνελεύσεις σχετικό σχέδιο ψηφίσματος

Σχέδιο ψηφίσματος, με το οποίο προτείνουν να γίνει τώρα γνήσιο Συνέδριο του κλάδου, με τη συμμετοχή όλων των σωματείων και όλων των αντιπροσώπων που εκλέγονται από αυτά, καταθέτουν οι ταξικές δυνάμεις στα σωματεία των δήμων.

Στο σχέδιο σημειώνεται: «Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους αντιπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ, όλους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, όλους όσοι δεν θέλουν τους εργαζόμενους διαιρεμένους, να απαιτήσουν τώρα ένα γνήσιο Συνέδριο όλων των σωματείων και όλων των αντιπροσώπων, που εκλέγονται από αυτά. Συνάδελφοι, 18 σωματεία εργαζομένων είναι αποκλεισμένα. Αποκλείστηκαν γιατί αγκάλιασαν το σύνολο των συναδέλφων. Δοκίμασαν να ενώσουν τον κλάδο.

(...) Τούτο τον καιρό η ενότητα του κλάδου είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία! Η ενότητα απαιτεί σωματεία οργανωτές της πάλης, που τραβάνε στην οργάνωση και την ευθύνη της πάλης όλους τους συναδέλφους. Που δεν τους διαχωρίζουν σε μόνιμους και συμβασιούχους, σε "συνεταιριστές", και με "μπλοκάκι". Σήμερα χρειάζεται ακόμη πιο αποφασιστικά, να συνεχίσουμε, να κλιμακώσουμε τους αγώνες. Ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, το χαράτσωμα του λαού. Με λαϊκό μπλόκο σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!

Συνάδελφοι, ο κλάδος των εργαζομένων στους Δήμους πρέπει να απαντήσει ενωμένος στη διαρκή επίθεση κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου. Η επίθεση θα έχει διάρκεια και ένταση. Θέλει αντοχή, ενότητα του κλάδου και ταξικά αταλάντευτο προσανατολισμό». Το ψήφισμα υπερψήφισε η γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Παρόμοιο ψήφισμα ενέκρινε και η γενική συνέλευση στο ένα από τα δύο Σωματεία στο Δήμο Νίκαιας - Ρέντη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ