Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Παζάρια με δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα παζάρια των δύο αστικών κομμάτων των χριστιανοδημοκρατών/ χριστιανοκοινωνιστών με τους σοσιαλδημοκράτες για σχηματισμό κυβέρνησης, που όσο και αν προβάλλονται ως δήθεν σκληρά, αφορούν τις επιδιώξεις μερίδων του κεφαλαίου, με δεδομένη την αντιλαϊκή επίθεση.

Σύμφωνα με όσα βγαίνουν στο φως, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την επιβολή ενός φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που είναι ο κύριος διαπραγματευτής από Σοσιαλδημοκρατικής πλευράς στις επαφές με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και το αδελφό τους κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, από όπου προέρχεται ο νυν υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Για το συγκεκριμένο φόρο, ωστόσο, υπάρχουν χώρες, που για τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων φέρνουν αντιρρήσεις.

Εχουν φτιαχτεί 16 ομάδες εργασίας κατά κατηγορία θεμάτων που περιλαμβάνουν και τα εργασιακά θέματα (μερική απασχόληση, θέσπιση κατώτατου μισθού). Επόμενη συνάντηση αναμένεται σήμερα για τα δημοσιονομικά και την ευρωπαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ