Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικές ταινίες εκτός...

Από τις 4-10/5 θα διαρκέσει η φετινή, πέμπτη, διοργάνωση «Ο νέος ελληνικός κινηματογράφος» στη Νέα Υόρκη, από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει 12 ταινίες πρόσφατης παραγωγής, αφιέρωμα στο σύνολο του έργου του σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα και τιμητικές προβολές για τις πρόωρα χαμένες Ελληνίδες σκηνοθέτιδες Φρίντα Λιάππα και Τόνια Μαρκετάκη. Το αφιέρωμα θα γίνει στην αίθουσα «Anthology Film Archives», με τρεις προβολές ημερησίως.

  • Το Α' Βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Νιόν της Ελβετίας (ολοκληρώθηκε στις 29/4) απέσπασε η, βραβευμένη και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ταινία του Χρήστου Καρακέπελη, «Το σπίτι του Κάιν». Το ελληνικό ντοκιμαντέρ χαρακτηρίστηκε «μεγάλη έκπληξη» του φεστιβάλ και γέμισε και στις τρεις προβολές του την αίθουσα. Το φεστιβάλ αυτό θεωρείται από τα σπουδαιότερα στο είδος του, ενώ φέτος συμμετείχαν πολλές ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες. Να σημειώσουμε ότι το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καρακέπελη, που προβάλλεται στους κινηματογράφους, παρακολουθεί τις αναμνήσεις, τους εφιάλτες, την πραγματικότητα στις φυλακές, εφτά συνηθισμένων ανθρώπων που έφτασαν στο φόνο. Η ταινία προσεγγίζει περισσότερο την ανθρώπινη πτώση, την ενοχή και την απώλεια της αθωότητας. Η ταινία ήταν η επίσημη συμμετοχή μας στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου, έχει αποσπάσει τα βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου και της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Το σενάριο είναι των Χρ. Καρακέπελη - Νατάσας Σέγκου, η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, η φωτογραφία του Γιάννη Βαλερά, το μοντάζ του Γιώργου Τριανταφύλλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ