Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ» ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Φάρσα για εργαζόμενους - αυτοαπασχολούμενους

Η επίσημη έναρξη της πρώτης «ενδιάμεσης» εκπτωτικής περιόδου την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοέμβρη σίγουρα αποτελεί ευκαιρία για τους μεγάλους εμπορικούς ομίλους και πολυκαταστήματα να αυξήσουν τον τζίρο τους, ωστόσο για τους υπαλλήλους τους, τους αυτοαπασχολούμενους και συνολικά τα λαϊκά στρώματα μόνο ως κακόγουστη φάρσα θα μπορούσε να εκληφθεί.

Παρόλα αυτά, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης έχοντας στο πλάι του τη διοίκηση της ΕΣΕΕ έκανε λόγο χτες για ευκαιρία «να κινηθεί κάπως η αγορά και να επωφεληθούν οι καταναλωτές από χαμηλότερες τιμές», την ίδια στιγμή που σε έγγραφο του υπουργείου απευθύνεται σαφής προειδοποίηση προς τους αντιπεριφερειάρχες ανά την Επικράτεια, ότι η μη εφαρμογή του νόμου με τον οποίο καταργείται η Κυριακάτικη αργία θα επιφέρει πειθαρχικές κυρώσεις στους ίδιους.

Με χτεσινή της ανακοίνωση, η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι με την ψήφιση του σχετικού νόμου «η αγορά του λιανεμπορίου εισέρχεται, μια περίοδο πειραματισμού και αναζήτησης», την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά - οι οποίοι εκφράζουν κατ' εξοχήν τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων - έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι τα καταστήματα στις περιοχές ευθύνης τους θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Κυριακή, εκδίδοντας μάλιστα και προβλεπόμενα ωράρια λειτουργίας.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ν. 4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους και μεγέθους σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κάθε μίας από τις τέσσερις εκπτωτικές περιόδους του χρόνου. Επίσης, μέχρι τις 8 Νοέμβρη οι κατά τόπους Αντιπεριφερειάρχες, πρέπει να αποφασίσουν πόσες επιπλέον Κυριακές του χρόνου θα λειτουργούν τα καταστήματα της περιοχής τους τα οποία έχουν εμβαδόν έως 250 τ.μ., δεν ανήκουν σε αλυσίδες, εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά ή καταστήματα, κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ