Σάββατο 2 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013
Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Μπροστά στις χιλιάδες νέες απολύσεις, μπροστά στη διάλυση των Ταμείων, των συντάξεων και των εφάπαξ, μπροστά στη νέα φορο-καταιγίδα με αιχμή σπίτια και οικόπεδα, μπροστά σε έναν ακόμη χειμώνα χωρίς πετρέλαιο, η Γενική Απεργία στις 6 Νοέμβρη είναι μια σημαντική ευκαιρία για κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, άνεργο ή μικρό επαγγελματία να σηκώσει το ανάστημα και τη φωνή του, να βάλει ένα τέρμα σε αυτή την εγκληματική πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι μια σημαντική ευκαιρία να οργανώσουμε μια μαζική απεργία, κοιτώντας το αύριο, αφήνοντας πίσω αρνητικούς απολογισμούς του στιλ «και τι βγαίνει με τόσες απεργίες» ή «τίποτα δεν αλλάζει, όλα τα μέτρα περνάνε». Τα μέτρα θα περνάνε όσο τους αφήνουμε αυτούς και τα τσιράκια τους να υπονομεύουν το μυαλό και τη δράση μας. Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί, δίνει στον καθένα το λόγο για τον οποίο πρέπει να συμμετάσχει στην απεργία και στην απεργιακή διαδήλωση. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία. Μια απλή σκέψη πρέπει να κυριαρχήσει: Δεν μου αρέσει η ζωή όπως τη διαμορφώνουν για μένα και τα παιδιά μου και αυτό θέλω να το αλλάξω.

Αν κυριαρχήσει (και πρέπει να κυριαρχήσει) αυτό το αίσθημα της αλλαγής, σε συνδυασμό με την ενεργή συμμετοχή, αυτά από μόνα τους θα βάλουν στην άκρη την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης περί μονόδρομου των μέτρων της, θα βάλουν στην άκρη τα ξεγελάσματα περί καλύτερης διαχείρισης, θα βάλουν στην άκρη τις «αγωνιστικές» ντουφεκιές των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Αν το θέλουμε, μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Και όπως έλεγαν και παλιότερα, «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω».


Βασίλης ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόεδρος Συλλόγου Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ