Σάββατο 2 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Οι εργάτες να απαλλαχτούν από το σάπιο συνδικαλισμό

Ανακοίνωση με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο και τον αποκλεισμό της ΔΑΣ από το προεδρείο της Ομοσπονδίας

Οι μεταλλεργάτες όσο πιο γρήγορα γυρίσουν την πλάτη τους στον εξαγορασμένο συνδικαλισμό, τόσο πιο γρήγορα θα έχουν την Ομοσπονδία που χρειάζονται για τα προβλήματά τους

Eurokinissi

Οι μεταλλεργάτες όσο πιο γρήγορα γυρίσουν την πλάτη τους στον εξαγορασμένο συνδικαλισμό, τόσο πιο γρήγορα θα έχουν την Ομοσπονδία που χρειάζονται για τα προβλήματά τους
Απάντηση στην παράταξη ΑΣΕ Μετάλλου (πρώην ΠΑΣΚΕ) έδωσε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Μετάλλου. Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΑΣΕ επιχειρεί να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό της ΔΑΣ από τη θέση του Γραμματέα και το Προεδρείο της Ομοσπονδίας κατ' εντολή της εργοδοσίας. Και αυτό όταν η ΔΑΣ εκπροσωπεί πάνω από το 38% των μεταλλεργατών, έχοντας 9 έδρες στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Στην ανακοίνωση, ανάμεσα στα άλλα, τονίζεται: «Η δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον κλάδο περιόρισε τη νοθεία και συνέβαλε στο να χάσει η ΠΑΣΚΕ την αυτοδυναμία, που νοθείες κι εργοδοσία της εξασφάλιζαν. Ομως, έχασε την αυτοδυναμία η ΠΑΣΚΕ, όχι συνολικά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Ετσι, όλοι μαζί, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΕΠ (δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ), απέκλεισαν τη ΔΑΣ από το Προεδρείο. Γιατί ο Στεφανόπουλος, επικεφαλής της ΑΣΕ, και τα άλλα καλόπαιδα μπορεί να έβγαλαν τις ταμπέλες του ΠΑΣΟΚου, γιατί το μαγαζί είναι κραγμένο, αλλά κολλητάρια των εργοδοτών παραμένουν, κομμάτι του σάπιου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού παραμένουν και αντικομμουνιστές και αντιΠΑΜΕ ήταν και τέτοιοι παραμένουν.

Κυνικά ο Στεφανόπουλος και η παρέα του, καθώς και τα δεκανίκια του της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ομολογούν στην ανακοίνωσή τους ότι απέκλεισαν τη ΔΑΣ από το Προεδρείο για τη δράση της. Γιατί κάθε ενέργειά τους που στρεφόταν ενάντια στους εργαζόμενους την αποκαλύπταμε. Και, κυρίως, γιατί δεν αρκούμασταν σε καταγγελίες, αλλά παίρναμε και πρωτοβουλίες δράσης κατά εργοστάσιο και σε συντονισμό.

(...) Η παρουσία της ΔΑΣ και μάλιστα στη θέση του Γραμματέα (αφού είναι δεύτερη δύναμη, ελάχιστα πίσω από την ΠΑΣΚΕ) δυσκολεύει την υλοποίηση της υπόσχεσης στους εργοδότες ότι η Ομοσπονδία θα υπογράψει μείωση μισθών. Δυσκολεύει όσους θέλουν την Ομοσπονδία θεατή της εξέδρας, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία, στα ΕΑΣ, στην ΕΛΒΟ, στη ΛΑΡΚΟ είναι απλήρωτοι επί μήνες και τα εργοστάσια ιδιωτικοποιούνται ή κλείνουν. Ας ρωτήσουν ακόμα και τους ψηφοφόρους τους και θα μάθουν (αν και ξέρουν) τι εικόνα έχουν οι μεταλλεργάτες για την ΠΟΕΜ και τη δράση της.

(...) Ομως, οι μεταλλεργάτες χρειάζονται μια ΠΟΕΜ που να είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης, μαζί με τους εργαζόμενους σε κάθε εργοστάσιο, ενάντια στην εργοδοτική επίθεση. Στην πρώτη γραμμή ενάντια στις κυβερνήσεις και όχι το μακρύ τους χέρι μέσα στους μεταλλεργάτες. Στην πρώτη γραμμή ενάντια στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ιδιωτικοποίηση, το ξεκλήρισμα και το κλείσιμο των εργοστασίων και όχι σύμμαχό της, όπως έκαναν με τα Ναυπηγεία, τα ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ, τη ΛΑΡΚΟ κ.ά. Στην πρώτη γραμμή για να υπάρχει βιομηχανία μετάλλου με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι εάν και εφόσον το θέλουν οι καπιταλιστές και η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Γι' αυτό οι μεταλλεργάτες όσο πιο γρήγορα γυρίσουν την πλάτη τους στο σάπιο και εξαγορασμένο συνδικαλισμό που εκπροσωπούν ο Στεφανόπουλος και η παρέα του και στηρίξουν τη ΔΑΣ και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τόσο πιο γρήγορα θα έχουν την Ομοσπονδία που χρειάζονται για τα προβλήματά τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέδριο τρομοκρατίας και καταστολής ετοιμάζουν οι ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (2019-11-02 00:00:00.0)
Οι ταξικές δυνάμεις παραμένουν στο τιμόνι (2011-04-21 00:00:00.0)
Επιτακτική ανάγκη η αλλαγή των συσχετισμών (2007-12-06 00:00:00.0)
Με γνώμονα τις «αντοχές» των σιδηροβιομηχάνων (2006-06-28 00:00:00.0)
«Μονόδρομος» η ιδιωτικοποίηση! (2001-07-19 00:00:00.0)
Συνέδριο με φόντο εκρηκτικά προβλήματα (1998-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ