Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η αδικία δε θα περάσει

Παρέμβαση του Γ. Πατάκη στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου

Τα συμφέροντα των εργαζομένων υπερασπίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων με τον κ. Gotis, πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής σχετικά με την προετοιμασία των γενικών προσανατολισμών οικονομικής πολιτικής και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, με αφορμή προτεινόμενα μέτρα του κ. Gotis, προέδρου της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής για την ενεργό γήρανση και την απασχολησιμότητα, τόνισε τα παρακάτω: «αναφερθήκατε στην ενεργό γήρανση και στην απασχολησιμότητα, καθώς και στην ανάλυση της κατάστασης ανά χώρα. Θα ήθελα να επισημάνω ότι σήμερα στην Ελλάδα γίνεται γενική απεργία, η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών για το θέμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων, γιατί με τις αντιλαϊκές, σκληρές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που είναι αυτές που λέτε εσείς, θίγεται εκ βάθρων το ισχύον καθεστώς συνταξιοδότησης και διαχείρισης των ασφαλιστικών ταμείων. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση, αναταραχή και αυτό που σήμερα συμβαίνει δεν είναι παρά μόνο το ξεκίνημα. Οι εργαζόμενοι δεν προτίθενται να χάσουν αυτά που με αγώνες και θυσίες έχουν κατακτήσει αλλά θα αγωνιστούν για δημόσια και αξιοπρεπή σύνταξη και πρόνοια και όχι για επιδόματα φτώχειας για τις σημερινές αλλά και τις επόμενες γενιές. Ο ίδιος είπατε ότι το κόστος κεφαλαίου έχει μειωθεί και επόμενα έχει αυξηθεί το κέρδος των επιχειρήσεων, συνεπώς δεν έχουν καμιά απολύτως δικαιολογία τα προτεινόμενα μέτρα».

Καταλήγοντας ο Γ. Πατάκης επισήμανε: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αναγκαστεί να λάβει υπόψη της την κοινωνική αναταραχή και αγανάκτηση που προκαλεί η αδικία που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων, αλλά κυρίως λόγω της οργανωμένης πάλης και του αγώνα του μαζικού ταξικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ