Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Ολόκληρο το χαράτσι από την τσέπη των ασθενών

Ιδια τακτική και από τους φυσικοθεραπευτές, που μετακυλίουν στους ασθενείς τα χρωστούμενα από τον ΕΟΠΥΥ

Εξ ολοκλήρου απ' την τσέπη τους πληρώνουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι τις εξετάσεις που θα κάνουν στα διαγνωστικά κέντρα, μετά την απόφαση των φορέων τους να μη δέχονται τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ, λόγω των χρεών του Οργανισμού προς τα Κέντρα. Ηδη, οι ασφαλισμένοι πληρώνουν 15% συμμετοχή όταν καταφεύγουν για εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα. Και οδηγούνται υποχρεωτικά σε αυτά, γιατί τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν αντιδραστήρια, ενώ οι αναμονές στα δημόσια νοσοκομεία είναι χωρίς τελειωμό.

Στο μεταξύ, έληξε την Τρίτη η αναστολή της εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ από τους φυσικοθεραπευτές, που είχε ξεκινήσει από τις 21 Οκτώβρη, αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους να πληρώνουν από την τσέπη τους για κάθε συνεδρία. Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει από το Μάη δεδουλευμένα στους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές. Η πλειοψηφία του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (σ.σ.: οι 3 πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), εκτός από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών» (ΑΣΥΦ - στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), καλούσε τους φυσικοθεραπευτές να μη δέχονται παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ, μεταφέροντας το πρόβλημα στις τσέπες των ασθενών.

Η πλειοψηφία του Συλλόγου ζητάει να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι και με την απόδειξη να παίρνουν πίσω τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ (σ.σ. κατάργηση άρθρου 7 της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ). Δηλαδή, ζητούν ξεδιάντροπα να μεταφερθούν οι μεγάλες καθυστερήσεις των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους. Ορισμένα, μάλιστα, φυσικοθεραπευτήρια άρχισαν ήδη να το εφαρμόζουν. Βάζουν τους ασφαλισμένους να πληρώνουν και τους κοροϊδεύουν ότι θα τα πάρουν πίσω από τον ΕΟΠΥΥ. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν προβλέπεται, αφού ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει φυσικοθεραπευτές και όχι τους ασφαλισμένους!

Η ΑΣΥΦ δεν στήριξε τις παραπάνω αποφάσεις και πρακτικές, που δεν βοηθούν τη συμμαχία με τους ασθενείς, συνολικά με το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Ιδιαίτερα οι αυτοαπασχολούμενοι φυσικοθεραπευτές δεν έχουν κανένα συμφέρον από τέτοιες μορφές και διεκδικήσεις. Στην ουσία οι κινητοποιήσεις της πλειοψηφίας του ΠΣΦ βάζουν ένα λιθαράκι στην κυβερνητική πολιτική για ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και περικοπή των παρεχόμενων φυσικοθεραπειών.

Είναι ενδεικτικό πως πολλοί αυτοαπασχολούμενοι φυσικοθεραπευτές είναι στην ίδια μοίρα με τους ασθενείς, αφού δεν έχουν καν πληρώσει τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ