Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μάχη για την κλαδική Σύμβαση

«Αλήθεια, σε ποιον οφείλεται αυτή η κατάσταση, αν όχι στον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους; Οταν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, κανείς δεν μπορεί να δεχτεί την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με όρους χειρότερους από το 2009. Στις δικές μας πλάτες στήνεται το νέο κερδοφόρο "παιχνίδι" τους. Τα δικά μας χέρια παράγουν τα προϊόντα, δημιουργούν τα κέρδη τους».

Αυτά σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, σχολιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η Ομοσπονδία έχει νέα συνάντηση με αντιπροσωπία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, στις 14 Νοέμβρη, για το ζήτημα της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οπως καταγγέλλει η ΟΕΦΣΕΕ, οι φαρμακοβιομήχανοι δεν υπογράφουν ακόμα Συλλογική Σύμβαση, με αποτέλεσμα οι νέοι εργαζόμενοι να μπαίνουν στον κλάδο με μισθούς 500 - 600 ευρώ. Αλλά και οι παλιότεροι να πιέζονται για μείωση των μισθών τους με ατομικές συμβάσεις, ενώ αλλού είναι για μήνες απλήρωτοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ