Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εντός της ΕΕ υπονομεύεται η αγροτική παραγωγή

Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη με αφορμή την εκχώρηση της ονομασίας προϊόντων ΠΟΠ

Ενα ακόμα χαρακτηριστικό δείγμα που επιβεβαιώνει ότι υπονομεύεται η ελληνική αγροτική παραγωγή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αποτελεί και η επικείμενη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Καναδά, όπου ανάμεσα σε άλλα προβλέπεται ότι εκχωρείται στον Καναδά η ονομασία προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), όπως είναι η φέτα και οι ελιές Καλαμών.

Την αντίθεσή τους στη συμφωνία αυτή εκφράζουν 21 βουλευτές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι υπογράφουν κοινό κείμενο το οποίο κατέθεσαν χτες στη Βουλή. Ωστόσο, επικεντρώνουν το όλο πρόβλημα αποκλειστικά στα δύο προϊόντα «βγάζοντας λάδι» την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ.

Από την πλευρά του ΚΚΕ σχετικά με τις συζητήσεις και με την επικείμενη συμφωνία ΕΕ - Καναδά για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών και τις επιπτώσεις στα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα ΠΟΠ, ελληνικής φέτας και ελιών Καλαμών, ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Καλά και ποιοτικά προϊόντα που παράγει η Ελλάδα λόγω εδαφοκλιματολογικών πλεονεκτημάτων και πείρας του λαού μας, που έχει και δυνατότητα ακόμη και εξαγωγών, όπως π.χ. είναι η ελληνική φέτα και οι ελιές Καλαμών, όχι μόνο δεν προστατεύονται στα πλαίσια της ΕΕ, αλλά υπονομεύονται για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων.

Τέτοιες καταστάσεις θα συνεχίζονται όσο παραμένει η χώρα στην ΕΕ, θα αμφισβητούνται και θα καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις και δυνατότητες.

Λύση για ανάπτυξη όπως συμφέρει το λαό και τη χώρα είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και ο σχεδιασμός της φιλολαϊκής οικονομίας με λαϊκή εξουσία. Ετσι θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες του λαού μας και θα εξασφαλίζεται λαϊκή ευημερία.

Διαφορετικά, όσο θα παραμένει εντός της ΕΕ θα υλοποιείται η ΚΑΠ, θα υπονομεύονται η ελληνική αγροτική παραγωγή και η ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού με φθηνά και υγιεινά τρόφιμα, θα καταστρέφονται παραγωγικές δομές και θα επεκτείνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ