Σάββατο 9 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καταγγέλλει τη νέα επίθεση στη συνδικαλιστική δράση

Οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 14 Νοέμβρη, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για παρεμπόδιση της δράσης των συνδικάτων καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις το ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 14 Νοέμβρη, στις 12 μ. στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (λεωφ. Βασ. Σοφίας 15). Με τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, οι ταξικές δυνάμεις απαντούν στις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για αναμόρφωση του νόμου για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα (ν. 1264/1982).

Στις 6/11, ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις συνδικαλιστικές άδειες, στα πλαίσια της συζήτησης του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», παρά το γεγονός ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν αφορά σε αυτές αλλά μόνο στο καθεστώς των αδειών των εργαζόμενων στο Δημόσιο. Η πρόθεσή του ήταν να ανοίξει συνολικά ζήτημα αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνδικαλιστική δράση, σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός, όταν είπε από το βήμα της Βουλής: «Μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξουμε και τη δημόσια συζήτηση γύρω από τις συνδικαλιστικές άδειες;». Πρόσθεσε ακόμα πως «η συνδικαλιστική δράση δεν είναι ασύμβατη με την εργασία» και προανήγγειλε επί της ουσίας την αναμόρφωση του ν. 1264/1982, που απηχεί, σύμφωνα με τον υπουργό, «αντιλήψεις μιας άλλης εποχής και αντιλήψεις άλλων πρακτικών».

Το έδαφος είχε προετοιμάσει λίγο νωρίτερα στη δική του τοποθέτηση ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μουσουρούλης, που τσουβάλιασε όλους τους συνδικαλιστές ως πρωταγωνιστές του πελατειακού συστήματος. «"Πράσινοι", "γαλάζιοι", "ροζ", "κόκκινοι" το ίδιο πρόσωπο έχουν», ανέφερε προκλητικά.

Για όλα αυτά το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Οι δηλώσεις του υπουργού στοχεύουν επί της ουσίας στην παρεμπόδιση της δράσης των συνδικάτων που παλεύουν για να οργανώσουν την εργατική τάξη και την πάλη της ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Την ίδια στιγμή που τσακίζουν κάθε εργατικό δικαίωμα, που σπέρνουν φτώχεια και εξαθλίωση, βάζουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στην ενημέρωση και στην οργάνωση των εργατών. Μαζί με την καταστολή, την κρατική και εργοδοτική βία προσπαθούν να βάλουν χέρι στα συνδικάτα για να χτυπήσουν τη συλλογική δράση, τους αγώνες, την αντίσταση στη λαίλαπα που εξελίσσεται. Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε εγρήγορση και ετοιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ