Σάββατο 9 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η λύση θα έρθει έξω από τη Βουλή

Eurokinissi

Παρεμβαίνοντας χτες στη συζήτηση στη Βουλή η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε: «Κατά τη γνώμη μας έχει δευτερεύουσα σημασία το να απαντήσει κανείς στο ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση μομφής. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι τι θα βγει απ' αυτή τη συζήτηση και πολύ φοβάμαι ότι κυρίως μέσα απ' την προβολή της συζήτησης απ' τα ΜΜΕ και τα γνωστά πάνελς, αυτό που θα βγει είναι ο ελληνικός λαός να βρεθεί ανάμεσα σε ένα δίλημμα, πλαστό, δεν θα πω διχαστικό, απ' τη στιγμή που είναι πλαστό είναι και διχαστικό, με τη διαπραγμάτευση της ΝΔ και των συμμάχων της ή με την αναδιαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων, με το ΔΝΤ ή με την Μέρκελ, με τον Ομπάμα ή με την Μέρκελ (...) Αλλά αν ο λαός εγκλωβιστεί μέσα σε ένα τέτοιο δίλημμα, τότε θα πάμε στο 2020 και πάλι θα λέμε τα ίδια, ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο, έχει φτάσει στα όριά του. Και τότε μάλιστα ο λαός θα λέει, μπορούμε να πάμε στο 2013;».

Αναδεικνύοντας ποια είναι η πραγματική ανάγκη για τους εργαζόμενους και το λαό σήμερα, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε: «Αυτό που μετράει είναι η ισχυροποίηση, η αναγέννηση μιας ορμητικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, που παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, με προτάσεις και αντιπροτάσεις, αλλά που ανοίγει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση».

Σε σχέση με τους κινδύνους που προκύπτουν για το λαό από το σκηνικό αποπροσανατολισμού και παγίδευσης που στήνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: «Κι απ' αυτή την άποψη η ΝΔ παλεύει ταξικά και οι σύμμαχοί τους, αστικά κόμματα, παλεύει ταξικά. Αυτός δεν είναι λόγος να τη συγχωρήσουμε, σε καμία περίπτωση. Η μεγάλη περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι, ακριβώς, μαστίγιο η ΝΔ; Καρότο ο ΣΥΡΙΖΑ. Καλλιεργεί στο λαό αυταπάτες και οι αυταπάτες είναι εξίσου επικίνδυνες με το φόβο κι αν θέλετε ο φόβος μετατρέπεται σε αυταπάτη πάρα πολύ εύκολα και η αυταπάτη σε μοιρολατρία και φόβο».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε: «Η ΝΔ είναι αποφασισμένη. Διά πυρός και σιδήρου να τα περάσει. Η απάντηση δεν βρίσκεται μέσα σ' αυτή τη Βουλή (...) Εξω απ' τη Βουλή θα έρθει η λύση».

  • Ολόκληρη η παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα θα δημοσιευτεί στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ