Κυριακή 10 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Πανευρωπαϊκό Ομαδικό στη Ρόδο

Ουσιαστικά σκακιστικά, ιστορικά, αλλά και πολιτικά μηνύματα

Αποψη από το Πανευρωπαϊκό της Ρόδου. Στο κέντρο διακρίνεται ο Βεσελίν Τοπάλοβ, ο Γουανγκ Χάο και άλλοι κορυφαίοι του σκακιού
Αποψη από το Πανευρωπαϊκό της Ρόδου. Στο κέντρο διακρίνεται ο Βεσελίν Τοπάλοβ, ο Γουανγκ Χάο και άλλοι κορυφαίοι του σκακιού
Νίκη με μεγάλο σκορ έκανε στον 5ο γύρο η Πνευματική Στέγη Περιστερίου (5,5-0,5) επί της ομάδας του Κοσσόβου Istogu Chess Club φθάνοντας στους 6 βαθμούς. Η τοπική ομάδα «Ιππότης της Ρόδου» έχασε από την ιταλική Gonzaga με 5-1.

Στην κορυφή του Πανευρωπαϊκού Ομαδικού Πρωταθλήματος Αντρών, δύο ομάδες του Αζερμπαϊτζάν, η SOCAR (10 β.) και η Odear Yurdu (8β.) είχαν νίκη 4-2 και ισοπαλία 3-3 με τις ρωσικές Ugra (8 β.) και Malachite (8 β.) αντίστοιχα. Η ομάδα της Τσεχίας G-Team Novy Bor (9 β.) νίκησε με 4,5-1,5 την ομάδα του Βελγίου SK 47 Eynatten (6 β.), ενώ η ομάδα του Λένινγκραντ (Saint - Petersburg) (8 β.) επικράτησε με 3,5-2,5 επί της ιταλικής O.R. Padova (6 β.). Συμμετείχαν 53 ομάδες. Στην παρένθεση η βαθμολογία τους μετά τον 5ο γύρο. Κυπελλούχος Ευρώπης αναδείχθκε η «Team Novy Bor» της Τσεχίας με την οποία αγωνίστηκαν οι Ναβάρα (2703), Λάζνι(2666), Χράσεκ (2636), Σβεκ (2517) όλοι Τσέχοι, καθώς και οι Πολωνοί Βόιταζεκ (2698) και Μπαρτέλ (2638). Νέα επιτυχία είχε και η Π.Σ.Περιστερίου στον 7ο γύρο μετά από την νίκη της επί της Γαλλικής Sautron με 5,5 - 0,5, κατακτώντας την 16η θέση.

* Κάτι που επιδιώκω συχνά - πυκνά στη σκακιστική στήλη όλα αυτά τα χρόνια (30, το Μάη που έρχεται) είναι ότι οι πολυάριθμοι φίλοι του σκακιού δεν πρέπει να έχουν «μόνιμα σκυπτό» το κεφάλι τους στη σκακιέρα... Πρέπει παράλληλα να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Χαίρομαι που διαβάζω μεστές αλήθειες από το skakiwest@hotmail.com και από άλλους ιστότοπους. Στο SW μεταξύ άλλων διαβάζουμε: ...«Παρέλαση ιδιωτικής απόλαυσης και θέασης για τους πολιτικούς σωτήρες του έθνους, αλλά και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αφού με σπόνσορες καλύφθηκαν τα έξοδα των μηχανοκίνητων τμημάτων της παρέλασης. - Δεν θα ασχοληθούμε φέτος με το φασισμό των Γερμανών και την Κατοχή. Αυτά είναι γνωστά. Οποιος δε θέλει να τα δει και να τα ξέρει σηκώνει τη δεξιά παλάμη απλωμένη πιστεύοντας ότι ο φασισμός αλλάζει πρόσωπο. Το ότι δεν αλλάζει πρόσωπο ο φασισμός το ξέρει και το πολιτικό σύστημα της χώρας που άφησε, εις γνώση του και ηθελημένα, το φασισμό να αναπτυχθεί στην Ελλάδα. Τον άφησαν να μεγαλώσει, να φουσκώσει για να αποκτήσουν άλλοθι για τις μελλοντικές ενέργειες και λασπολογίες τους. Οπως έκαναν άλλωστε με την ΕΡΤ, τον ΟΛΠ, το Δημόσιο Τομέα, την Ολυμπιακή και τις «προβληματικές» εταιρείες παλιότερα. Ο φασισμός τους βόλευε για να δημιουργήσουν έναν μπαμπούλα για το λαό και για να χτίσουν την θεωρία των δύο άκρων...». Διαβάστε επίσης: «Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται». «Το άρθρο 120 παράγραφοι 2, 3 και 4 από το Σύνταγμα της Ελλάδος». «Την ανακοίνωση του Στρ. Διοικητή Ελλάδος 30.4.1944».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ