Σάββατο 16 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗΣ»
Πανελλήνιος διαγωνισμός μαθητικής συλλογικής εργασίας

Μέχρι τις 30 Νοέμβρη οι δηλώσεις συμμετοχής

Πληθαίνουν οι συμμετοχές μαθητικών ομάδων από όλη τη χώρα στον πανελλήνιο διαγωνισμό συλλογικής ερευνητικής εργασίας που διοργανώνουν η ΚΝΕ και ο «Οδηγητής».

Η ΚΝΕ και ο «Οδηγητής» απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ καλώντας τους να μην αρκούνται σε όσα τους διδάσκουν στο σχολείο, στα ψέματα και τις μισές αλήθειες των σχολικών βιβλίων, αλλά να ψάχνουν, να μελετούν και να διαδίδουν την αλήθεια.

«Εκφράζουμε τις δικές μας ανησυχίες! Δημιουργούμε με διάφορους τρόπους και μορφές! Δε μένουμε θεατές του μέλλοντος που μας φτιάχνουν! Κάνουμε τη ζωή σχολείο! Φτιάξε τη δική σου ομάδα! Διάλεξε θέμα και δήλωσε συμμετοχή!». Σε αυτό το κάλεσμα της ΚΝΕ ήδη έχουν ανταποκριθεί δεκάδες μαθητικές ομάδες, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται μέχρι το τέλος Νοέμβρη.

Θυμίζουμε ότι οι θεματικές ενότητες που έχει ορίσει η ΚΝΕ για το διαγωνισμό είναι:

Α. Κάνεις login και πιστεύεις πως η ζωή ξεκινά;

Β. Εθελοντισμός και φιλανθρωπία ή αλληλεγγύη ανάμεσα σε ίσους;

Γ. Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι πατεράδες μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;

Δ. Τόποι αγώνα και μαρτυρίας του λαού και της νεολαίας!

Η κάθε ομάδα (μπορεί να αποτελείται από 3 έως 20 μαθητές) μπορεί να επιλέξει μόνο ένα από τα παραπάνω θέματα για την εργασία της, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερες από μία μορφές για την παρουσίασή της. Για παράδειγμα, μπορούν να δημιουργήσουν βίντεο, ταινίες μικρού μήκους, φωτογραφίες, σκίτσα, κόμικ, ποιήματα, γραπτά κείμενα (π.χ. άρθρο για μια τοπική εφημερίδα ή διήγημα ή δοκίμιο), μουσική (σύνθεση τραγουδιού, μελοποίηση στίχου), αφίσες-κολάζ, ζωγραφικά έργα. Μπορούν να αξιοποιηθούν ακόμα και διαδραστικές μορφές, όπως συνεντεύξεις, ρεπορτάζ ή ερωτηματολόγια. Μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν γνωστά καλλιτεχνικά έργα.

Οι προθεσμίες για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν

Οι ομάδες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα email: mail@odigitis.gr, kne@kne.gr και στα γραφεία της ΚΝΕ σε κάθε περιοχή.

Η κάθε ομάδα μέχρι και τις 10 Δεκέμβρη πρέπει να αποστείλει περίληψη της εργασίας, με κείμενο έως 200 λέξεων για το θέμα που έχει επιλέξει.

Η κάθε ομάδα μέχρι τις 20 Δεκέμβρη να έχει επιλέξει με ποιες μορφές θα παρουσιάσει το θέμα της.

Οι ομάδες που θα επιλέξουν τη δημιουργία βίντεο ή ταινίας μικρού μήκους θα αποστείλουν το βίντεο ή την ταινία μικρού μήκους έως και τις 5 Γενάρη.

Ολες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν αποστείλει το σύνολο της εργασίας τους από 5 έως και 10 Γενάρη.

Σε κάθε πόλη όπου θα υπάρχουν περισσότερες από 4 συμμετοχές θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης όλων των εργασιών και ανάδειξης της πιο ολοκληρωμένης και πρωτότυπης εργασίας. Οι νικητές του διαγωνισμού θα προκύψουν από την ψηφοφορία των μαθητών που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Ολες οι εργασίες θα αναρτώνται στο διαδίκτυο όπου θα διεξάγεται και ανοιχτή ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ