Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ
Δικάστηκαν χτες δύο μέλη του τάγματος εφόδου

αλλά δεν μπήκαν στη φυλακή καθώς αξιοποίησαν κενό στη διαδικασία της δίκης και εξαφανίστηκαν

Την ενοχή των δύο μελών των φασιστικών ταγμάτων εφόδου που δρουν στον Αγ. Παντελεήμονα, Ν. Παπαβασιλείου και Γ. Περρή, για εμπρησμό από πρόθεση, παράνομη βία από κοινού και διακεκριμένη φθορά από κοινού, αποφάσισε χτες το δικαστήριο, με την επιβαρυντική διάταξη του άρθρου 79 του ΠΚ, για τέλεση πράξης με ρατσιστικά κίνητρα. Το δικαστήριο αναγνώρισε το ρατσιστικό κίνητρο στον εμπρησμό της καφετέριας Καμερουνέζου μετανάστη στην πλατεία Αμερικής. Οπως δέχτηκε το δικαστήριο, οι δύο κατηγορούμενοι μαζί με άλλα άτομα το βράδυ της 13/5/2013 προς 14/5 απείλησαν τον ιδιοκτήτη με βία να μην ανοίξει το κατάστημά του και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας βαριοπούλα για να σπάσουν την τζαμαρία και βενζίνη για τον εμπρησμό.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ζητήθηκε από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής να σταλεί η δικογραφία, μέσω της Εισαγγελίας, στις δύο εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αλλά το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Η δίκη έγινε απουσία των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι αρχικά εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και αφού άρχισε η δίκη «ανακάλυψαν» ότι δεν έχουν δικηγόρο και ζήτησαν αναβολή... Το δικαστήριο διέκοψε για να τους δώσει χρόνο να βρουν δικηγόρο και έκτοτε εξαφανίστηκαν!

Οι Παπαβασιλείου και Περρής βρέθηκαν κατηγορούμενοι για συγκρότηση φασιστικού τάγματος εφόδου που «αστυνόμευε» την περιοχή από το Σεπτέμβρη του 2012, όταν είχαν σπάσει τα γραφεία της Τανζανικής Κοινότητας. Ο Παπαβασιλείου δεν έκρυβε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και στο σπίτι του βρέθηκαν υλικά της οργάνωσης. Εμφανίζεται σε φωτογραφίες με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ενώ σε αναρτήσεις στο facebook ο Παπαβασιλείου δήλωνε μέλος του πυρήνα Νίκαιας. Ο Περρής δήλωνε «αγανακτισμένος» ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε ήδη αναγνωριστεί από τα μέλη της Τανζανικής Κοινότητας το Σεπτέμβρη του 2012 ως μέλος της ομάδας που έσπασε τα γραφεία της και σε βάρος του εκκρεμεί κι άλλη ποινική δίωξη.

Οι Παπαβασιλείου και Περρής έχουν μιλήσει ανοιχτά για συγκρότηση σώματος που «αστυνόμευε» και «περιπολούσε» την περιοχή με βάρδιες, σε «ομάδες των πέντε». Αρχικά είχαν αρνηθεί ότι συμμετείχαν στον εμπρησμό. Σε συμπληρωματική του κατάθεση όμως ο Παπαβασιλείου παραδέχτηκε ότι έκαψαν το μαγαζί του Καμερουνέζου μετανάστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ