Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΑΤΣΙ
Κινητοποίηση για το Αθλητικό Κέντρο

Με αίτημα να λειτουργήσουν άμεσα, πλήρως στελεχωμένες και με ασφάλεια οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο άλσος Βεΐκου πραγματοποίησαν συγκέντρωση το απόγευμα της Δευτέρας, η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου και αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής, ΠΑΣ Γαλάτσι, Αθλητική Ενωση Γαλατσίου, Αθλητικός Ομιλος Γαλατσίου, Γυμναστικός Σύλλογος Πατησίων και Αθλητικός Ομιλος Κορωνίδα.

Από την 1η Νοέμβρη, το Αθλητικό Κέντρο έχει μείνει ουσιαστικά χωρίς προσωπικό, μετά την απόλυση 26 συμβασιούχων εργαζομένων σε αυτό. Ετσι, το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό, ενώ τα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις υπολειτουργούν. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί, καθώς το δικαστήριο που συζήτησε τη Δευτέρα το πρωί τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι απολυμένοι δεν εξέδωσε προσωρινή διαταγή για την παραμονή τους στη δουλειά. Η Λαϊκή Επιτροπή και οι φορείς που συνδιοργάνωσαν την κινητοποίηση εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους και υπογράμμισαν πως στέκονται δίπλα τους στον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά.

Στους χαιρετισμούς τους, οι εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων υπογράμμισαν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η εγκατάλειψη των γηπέδων και η έλλειψη προσωπικού για τη λειτουργία αλλά και τη συντήρησή τους. Υπογραμμίστηκε ακόμα πως στόχος της απαξίωσης είναι να δοθούν σε ιδιώτες οι αθλητικοί χώροι «φιλέτα». Εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής, ο Γιάννης Τσουρουνάκης υπενθύμισε πως η προχτεσινή κινητοποίηση αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής, των αθλητικών συλλόγων, της Ενωσης και Συλλόγων Γονέων της περιοχής. Τόνισε την ευθύνη της δημοτικής αρχής που προσπαθεί να «μπαλώσει» τη λειτουργία του αθλητικού κέντρου με «εθελοντισμό» και υπογράμμισε πως οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις θα φέρουν μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης σε μια σειρά υποδομές και υπηρεσίες του Δήμου. Σημείωσε ακόμα πως στο νέο του κανονισμό λειτουργίας ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου προβλέπει αντίτιμο για τη χρήση των εγκαταστάσεων από τα αθλητικά σωματεία. Τέλος, ανακοίνωσε πως η προσπάθεια της Λαϊκής Επιτροπής θα συνεχιστεί με εξορμήσεις στα σχολεία και νέα σύσκεψη με τους αθλητικούς συλλόγους για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ