Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΛΟΣ
Φοιτητές κι εργάτες από κοινού για το δικαίωμα σε σίτιση - στέγαση

Να αξιοποιηθεί το κλειστό ξενοδοχείο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» στο Βόλο ως φοιτητική εστία, απαίτησαν φοιτητές και εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν προχτές το βράδυ έξω από το ξενοδοχείο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Γραμματειών Μαγνησίας του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ και των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Δικτύων, Ειδικής Αγωγής, ΙΑΚΑ, Φυτικής Παραγωγής και Οικονομικών.

Μιλώντας στη συγκέντρωση η Στέλλα Ιωαννίδου, πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Νηπιαγωγών, επεσήμανε ότι στο Βόλο οι ανάγκες των φοιτητών και των οικογενειών τους για δωρεάν σίτιση και στέγαση μεγαλώνει και η μέριμνα για την κάλυψή τους είναι ανύπαρκτη.

Για σχεδόν 7.000 φοιτητές υπάρχουν μόνο 35 κλίνες, τα δωμάτια παρέχονται μόνο για το πρώτο έτος σπουδών και απαιτείται πληρωμή 60 ευρώ το μήνα για τυχόν ζημιές που ίσως δημιουργηθούν. Σε ό,τι αφορά στη σίτιση σημείωσε ότι φέτος η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Εγινε μείωση του ορίου για την έκδοση κάρτας από τις 45.000 ευρώ στα 25.000 ευρώ, που στην πραγματικότητα σημαίνει στέρηση του δικαιώματος δωρεάν σίτισης χιλιάδων φοιτητών. Αναφερόμενη στη στάση των άλλων παρατάξεων είπε ότι «μέσα στις σχολές οι πολιτικές δυνάμεις της κυβέρνησης όπως η ΔΑΠ, η ΑΦΡ, (πρώην ΠΑΣΠ), η ΑΡΕΝ του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΑΑΚ, σύσσωμες προωθούν τον εφησυχασμό, την αδιαφορία και προσπαθούν να μετατρέψουν τις σχολές σε νεκροταφεία».

Αφού σημείωσε ότι 700 φοιτητές έχουν υπογράψει το υπόμνημα για τη δωρεάν σίτιση και στέγαση κάλεσε τους φοιτητές να γίνουν πρωταγωνιστές του αγώνα μέσα στις σχολές, να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη συνδιάσκεψη του ΜΑΣ που θα γίνει το Σάββατο 30 Νοέμβρη, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 12 το μεσημέρι στο Βόλο, καθώς και στο συλλαλητήριο, στις 5 του Δεκέμβρη.

Στις ομιλίες τους στη συγκέντρωση, οι Κ. Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Λ. Τσελεπής, πρόεδρος του σωματείου της «Κόκα Κόλα» και Θ. Τσαλούχας, μέλος της διοίκησης του σωματείου των ΟΤΑ Μαγνησίας, επισήμαναν ότι τα ταξικά συνδικάτα στηρίζουν τον αγώνα των φοιτητών για την αξιοποίηση του κλειστού ξενοδοχείου «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» που θα δώσει στέγη σε 300 περίπου φοιτητές και τόνισαν την ανάγκη να χτιστεί η λαϊκή συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, νεολαίας και γυναικών των λαϊκών οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ