Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Πάλη για φάρμακο δωρεάν για όλους

Η ουσία είναι ότι ασθενείς και ασφαλισμένοι πληρώνουν ακόμα περισσότερο για να προμηθευτούν φάρμακα, σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία της «Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ» (ΠΑΣΕΒΕ), σε ανακοίνωση με αφορμή την αντιπαράθεση συγκυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα.

Η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει ανάμεσα σε άλλα: «Με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, η περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης πλασαρίστηκε ως αναγκαίος "εξορθολογισμός", που τελικά τον πλήρωσαν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι. Αποτέλεσμα, το φάρμακο να στοιχίζει πανάκριβα στον ασφαλισμένο, ενώ τα "αρπαχτικά" από το χώρο του φαρμάκου συνεχίζουν να κάνουν πάρτι. Και αυτό θα συνεχίζεται όσο η έρευνα, η παραγωγή και η διανομή του φάρμακου βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, γίνεται εμπόρευμα, πουλιέται και αγοράζεται.

Η αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται για το καλό των ασφαλισμένων και του λαού. Εκφράζει τον πόλεμο ανάμεσα στις φαρμακοβιομηχανίες (Ελληνικές και ξένες, ασιατικές και ευρωπαϊκές, αυτές που παράγουν πρωτότυπα ή αντίγραφα φάρμακα) για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. Το σκηνικό το έχουμε δει και θα το δούμε και σε άλλους βιομηχανικούς κλάδους! Γι' αυτό λέμε: Οταν κάποιοι ξαναμοιράζουν την πίτα, ο λαός πρέπει να ετοιμάζει τη δική του αντεπίθεση! Να μπούμε μπροστά αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι απαιτώντας σύγχρονο, ασφαλές, δωρεάν φάρμακο για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ