Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Δουλειά με δικαιώματα διεκδίκησαν οι ανάπηροι

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Εργασίας από τη ΣΕΑΑΝ, γονείς και κηδεμόνες των ΑμΕΑ

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για την ανεργία που τσακίζει τα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους, πραγματοποίησε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και νήσων.

Η ανεργία στα ΑμΕΑ ξεπερνάει το 95%, με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία των αναπήρων να προσπαθούν με τα επιδόματα των 300 ευρώ όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να πληρώσουν για εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα. Ακόμα όμως και αυτά τα επιδόματα δε χορηγούνται σε όλους.

Στην ανακοίνωσή της η ΣΕΑΑΝ αναφέρει: «Στα σπίτια μας δύσκολα βρίσκεις εργαζόμενο, καθώς κανείς δεν παίρνει ανάπηρους εργαζόμενους και άτομα που φροντίζουν συγγενή ΑΜΕΑ», τη στιγμή που το αντεργατικό - αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο δίνει στην εργοδοσία τη δυνατότητα «να ξεζουμίζει εργαζόμενους αρτιμελείς με 400 ευρώ μισθό και ωράριο - λάστιχο».

Παρά το γεγονός ότι οι φορείς είχαν έγκαιρα ζητήσει συνάντηση, αντιμετώπισαν, όπως καταγγέλλουν, για ακόμα μια φορά την κοροϊδία από το υπουργείο Εργασίας, η πολιτική ηγεσία του οποίου αρνήθηκε με προσχήματα να τους δει.

«Είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Απαιτούμε δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία αναπήρους, μόνιμη και σταθερή, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητές μας», αναφέρει η ΣΕΑΑΝ και καλεί τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους σε μαζική συμμετοχή στην παναναπηρική συγκέντρωση την Τρίτη 3 Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ, στις 11 π.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή (στάση μετρό Πανεπιστήμιο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ