Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013
«Πρωτογενή πλεονάσματα» στις λαϊκές πλάτες

Στοιχεία του 11μηνου Γενάρη - Νοέμβρη του τρέχοντος έτους

Πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία, ανάλογα με τη μέθοδο μέτρησης και υπολογισμού, κλιμακώνονται από 400 εκατ. ευρώ μέχρι 5,7 δισ. ευρώ εμφανίζουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού για το 11μηνο Γενάρης - Νοέμβρης του 2013. Σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα από την όποια λογιστική αποτίμηση, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο από τους ασήκωτους φόρους και τα χαράτσια, όσο και από τη διάλυση των κρατικών κονδυλίων που αφορούν στις λαϊκές ανάγκες.

Ειδικότερα:

-- Το «πρωτογενές πλεόνασμα», υπολογισμένο σε «δημοσιονομική βάση» και «με όρους Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής», ανήλθε σε 400 εκατ. ευρώ.

-- Μαζί με τις λογιστικές εγγραφές και τα «έκτακτα έσοδα» από τις δοσολοψίες με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -που όμως δεν αναγνωρίζονται από την τρόικα- φτάνει στα 2,58 δισ. ευρώ.

-- Σε «ταμειακή βάση», υπολογισμένο δηλαδή χωρίς να ληφθούν υπόψη οι δαπάνες αποπληρωμής των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, διαμορφώνεται στα 5,7 δισ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ