Παρασκευή 4 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Κυψέλη νεανικής δημιουργίας

Ζωντανή κυψέλη ερασιτεχνικής δημιουργίας, έκφρασης και επικοινωνίας των νέων αποτελεί το «16ο Παιδικό Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα», που ξεκινά αύριο (7 μ.μ.), στο Θέατρο Βράχων «Αννα Συνοδινού». Το φεστιβάλ (θα διαρκέσει μέχρι τις 13/5) αφιερώνεται στη «Διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, στην ιστορική μνήμη και παράδοση και στην ειρήνη», θέματα που θ' αναδειχτούν με τις ποικίλες εκδηλώσεις του. Εκδηλώσεις θεατρικές, χορευτικές, μουσικές, εικαστικές κ.ά., με πρωταγωνιστές, όπως κάθε χρόνο, μαθητές και μαθήτριες των λυκείων, γυμνασίων και δημοτικών σχολείων του Βύρωνα. Πρώτη από αυτές η παράσταση του Κέντρου Μελέτης Χορού «Ισιδώρας Ντάνκαν» με τίτλο «Γύρω από το μύθο της Αθήνας», που θα δοθεί αύριο, μετά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ από το δήμαρχο Βύρωνα,Ν. Ρογκάκο. Θ' ακολουθήσει (8.30μμ) πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή χορευτικών σχημάτων και τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος του Νίκου Φιλιππίδη.

Με παραδοσιακούς χορούς από μαθητικά σχήματα θα ξεκινήσει στον ίδιο χώρο το πρόγραμμα της Κυριακής (8μμ), ενώ στην Παιδική Χαρά Ανάληψης τα παιδιά θα ζωγραφίσουν για την ειρήνη (6μμ), θα χορέψουν και θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Ειρηνοποιός» από τον Γιώργο Μαμάη (8.45μμ).

Τη Δευτέρα, το χορευτικό σχήμα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (7.30μμ), το θεατρικό σχήμα του 9ου Δημοτικού Σχολείου το έργο της Σ. Ζαραμπούκα «Το μονοπάτι της αλήθειας» στον κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (7.30μμ), το χορευτικό «Μαραλο» και η παιδική χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου «Χαμασκάιν» αρμένικους χορούς και τραγούδια στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ η βραβευμένη στους περιφερειακούς αγώνες αρχαίου δράματος παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Βύρωνα με τους αριστοφανικούς «Βατράχους» θα παρουσιαστεί στο θέατρο Βράχων «Αννα Συνοδινού» (8.30μμ). Τη Δευτέρα διοργανώνεται και η πορεία - σιωπηρή διαμαρτυρία στη βρετανική πρεσβεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ