Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΩΡΩΠΟΥ
Μαζί με το λαό απέναντι στους εργολάβους των δρόμων

Την ξεκάθαρη θέση της ενάντια στην τοποθέτηση διοδίων στον Αγιο Στέφανο και ενάντια στις αυξήσεις στα ήδη υπάρχοντα, επαναλαμβάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ωρωπού, καταγγέλλοντας τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε από το σώμα να παρθεί απόφαση οι δημότες Ωρωπού να πληρώνουν δίκαιο αντίτιμο! Τα νέα διόδια που θα τοποθετηθούν στις εισόδους και τις εξόδους του Αγίου Στεφάνου και της Βαρυμπόμπης κοστολογούνται με 90 και 60 λεπτά αντίστοιχα ανά διέλευση. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στην περιοχή καθημερινά θα πληρώνουν για να πάνε και να γυρίσουν από τη δουλειά 1,80 ευρώ, δηλαδή περίπου 500 ευρώ ετησίως. Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι γνωρίζουν ότι οι δρόμοι αυτοί έχουν πληρωθεί ακριβά από το λαό τόσα χρόνια επανειλημμένως με διόδια, τέλη κυκλοφορίας, φόρους κλπ. Ο νέος πακτωλός χρηματοδότησης με 1,15 δισ. ευρώ προς τους ομίλους αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό. Γίνεται την ίδια ώρα που τα λαϊκά στρώματα καλούνται σε συνεχείς, απανωτές θυσίες σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει την κάθετη αντίθεσή της σε μια τέτοια προοπτική και αυτή τη θέση έφερε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού στις 4/12/2013 ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Χασιώτης. Στον αντίποδα, για ακόμη μία φορά η Δημοτική Αρχή Ωρωπού ζήτησε από το σώμα να παρθεί απόφαση οι δημότες της περιοχής να πληρώνουν δίκαιο αντίτιμο (!), λέγοντας ότι οι δημότες πληρώνουν δυσανάλογο κόμιστρο σε σχέση με άλλους δήμους (...) ο ίδιος ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο παραδέχτηκε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την εταιρεία και με τη συγκυβέρνηση, ότι συναλλάσσεται μαζί τους.

Οπως σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «οι εκπρόσωποι των "αντιπολιτευομένων" του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί με τη Δημοτική Αρχή αποφάσισαν την έκδοση ψηφίσματος στο οποίο εισηγητικά ζητάνε να υπάρχει χιλιομετρική χρέωση για τους δημότες, δεν λένε κουβέντα για τη μεθόδευση δημιουργίας νέων σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και στον Αγιο Στέφανο, και μεταξύ άλλων "απαιτούν" καλύτερους παράπλευρους δρόμους (...) Καμία αυταπάτη να μην έχουν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας. Ολοι μαζί ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αντιπαλέψουν την πολιτική που παραδίδει δημόσιο πλούτο σε μεγαλοεργολάβους. Ολοι τους εμφανίζονται σαν επίδοξοι διαχειριστές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει το λαϊκό εισόδημα και χαρίζει πακτωλό χρημάτων στο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ