Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑμΕΑ
Αγώνας για το δικαίωμα στην άθληση

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο, Πέμπτη, του Σωματείου «Κεραυνός» στο υπουργείο Αθλητισμού

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αθλητισμού πραγματοποιούν αύριο, Πέμπτη 12 Δεκέμβρη (στις 12 μ.), τα μέλη του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «Κεραυνός», για την τραγική κατάσταση του υπάρχει στο χώρο του ειδικού αθλητισμού και ιδιαίτερα την υποχρηματοδότηση των αντίστοιχων ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Τα τελευταία, έχοντας ξεπεράσει τα όριά τους εξαιτίας της ανυπαρξίας της κρατικής μέριμνας και της αδιαφορίας που υπάρχει από την πολιτεία, επιλέγουν το δρόμο της δράσης και του αγώνα προκειμένου να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην άθληση.

Χαρακτηριστικό της σημερινής πραγματικότητας είναι το γεγονός ότι ακόμα και νομοθετημένες διατάξεις για την προστασία και χρηματοδότηση του ειδικού αθλητισμού παραβιάζονται, με αποτέλεσμα τα σωματεία να καταδικάζονται σε οικονομική ασφυξία, υπολειτουργία ή κλείσιμο. Το τι επικρατεί στον τομέα των επιχορηγήσεων μάλιστα μαρτυρά του λόγου το αληθές αφού εκκρεμεί ολόκληρη η επιχορήγηση του 2009, ενώ από τότε μέχρι σήμερα καταβαλλόταν ένα ποσό που ορίστηκε στο 50% της επιχορήγησης για κάθε χρονιά, όμως στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούσε το 20%.

Πέρα όμως απ' τα οικονομικά τραγική είναι η εικόνα και στον τομέα των υποδομών ή της υλικοτεχνικής υποστήριξης που χρειάζονται ώστε να πραγματοποιηθεί σωστά η άθληση για τα άτομα με αναπηρία, την ώρα που στάδια και εγκαταστάσεις χαρίζονται σε ιδιώτες για να λειτουργήσουν ως επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη επιστολή διαμαρτυρίας του Αθλητικού Σωματείου «Κεραυνός», την οποία απεύθυναν προς τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής:

«Δεν κάνουμε τη χάρη σε κανέναν να αυτοκτονήσουμε. Εχουμε διαλέξει το δρόμο του αγώνα. Θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, το δικαίωμα στην άθληση, στη μόρφωση, στην ίδια τη ζωή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-- Να δοθεί ολόκληρη η επιχορήγηση του 2013 χωρίς καμία περικοπή.

-- Αμεσα το υπουργείο Αθλητισμού να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία αθλητικών κέντρων για τη φιλοξενία σειράς αθλημάτων που καλύπτουν διάφορες αναπηρίες (goalball, ποδόσφαιρο 5X5 τυφλών, boccia, στίβο, κολύμβηση κ.λπ.).

-- Να δοθούν στα σωματεία τα 200.000 ευρώ που παράνομα κόπηκαν από το υπουργείο Υγείας.

-- Παραχώρηση ή άδεια χρήσης ενός από τα τέσσερα βαν που βρίσκονται στην κατοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το σωματείο μας, για τη μεταφορά των αθλητών μας.

-- Αμεσα ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ