Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 3-1
Για τους «16» δεν... αστόχησε

Μπορεί να έπαιξε με τη φωτιά (2 χαμένα πέναλτι), να εμφανίστηκε πιο αγχωμένος του αναμενομένου (ιδιαίτερα στο Α' μέρος) ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε χτες να σφραγίσει το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας με 3-1 της Αντερλεχτ στον τελευταίο αγώνα των ομίλων. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με 8 παίκτες λόγω αποβολών των Κουγιατέ (49'), Ενσακαλά (70'), Πράτο (93'), οι οποίοι υπέπεσαν σε ισάριθμα πέναλτι.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αυτό που ήθελαν έχοντας ως πρόσωπο της βραδιάς τον Χαβιέ Σαβιόλα, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και εξιλεώθηκε για δυο... πεταμένες σημαντικές ευκαιρίες του (πριν απ' τα γκολ), ένα τετ α τετ (31') και ένα χαμένο πέναλτι (50')... Τον Αργεντίνο μιμήθηκε και ο Βάις (71') που έχασε και αυτός ένα ακόμη πέναλτι με τον τερματοφύλακα της Αντερλεχτ Πρότο να λέει ξανά ...όχι. Χρειάστηκε η αποβολή του Πρότο στο 93' ώστε ο Ντομίνγκεζ (με τον Μίτροβιτς να εκτελεί χρέη τερματοφύλακα) να σκοράρει απ' την άσπρη βούλα. Για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει ο Κλιέσταν (39').

Σε γενικές γραμμές πάντως ο Ολυμπιακός, που αρκέστηκε σε κοντρόλ παιχνίδι, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στο χώρο του κέντρου για μεγάλο διάστημα, δεν απέφυγε τα λάθη όπως στο παιδαριώδες γκολ που δέχθηκε (η φάση ξεκίνησε από κόρνερ του Ολυμπιακού ) ή στο 53' (παρολίγον μοιραίος ο Σάμαρης αλλά η άμυνα πρόλαβε τον Νάζαρ) και άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το 60'. Σε αυτό συντέλεσε και η δεύτερη αποβολή για την Αντερλεχτ που οπισθοχώρησε αρκετά δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ανεβαίνουν απ' τα άκρα (με μπροστάρη τον Κάμπελ) δημιουργώντας κάποιες επικίνδυνες φάσεις, σε μια απ' τις οποίες προήλθε και το δεύτερο γκολ.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μασάντο (53' Βάις), Σάμαρης, Κάμπελ, Σαβιόλα (61΄ Ντομίνγκεζ), Φουστέρ (88' Εντινγκά), Ολαϊτάν

Αντερλεχτ: Πρότο, Βάντεν Μπόρε (72' Ατσεαμπόνγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ενσακαλά, Μιλιβόγιεβιτς (53' Νούιτινγκ), Ζιλέ, Κλιεστάν, Νάζαρ, Πρατ (83΄ Τίελμανς), Μίτροβιτς.

Στον άλλο αγώνα η Μπενφίκα νίκησε την Παρί Σ.Ζ. 2-1 και συνεχίζει στο Europa League. H βαθμολογία: Παρί Σ.Ζ. 13, Ολυμπιακός 10, Μπενφίκα 10, Αντερλεχτ 1.

  • Στα άλλα παιχνίδια είχαμε: Μάντσεστερ Γ. - Σαχτάρ 1-0, Σοθιεδάδ - Λεβερκούζεν 0-1, Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι 2-3, Πλζεν - ΤΣΣΚΑ 2-1, Γαλατασαράι - Γιουβέντους 0-0 (διεκόπη λόγω χιονιού), Κοπεγχάγη - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2. (σημ.: με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «16»).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ