Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΚΙ - ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
Παράσταση διαμαρτυρίας για την αποβολή του σπουδαστή

Τιμωρήθηκε από τον διευθυντή, γιατί μοίραζε ανακοινώσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στο Καλαμάκι προχώρησαν χτες αντιπροσωπείες του Συνδικάτου Οικοδόμων, της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών, του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, με αίτημα να παρθεί πίσω η 3ήμερη αποβολή σπουδαστή, επειδή διακινούσε ανακοινώσεις στους συμμαθητές του, συμμετέχοντας σε περιοδεία του Συνδικάτου Οικοδόμων σε σπουδαστές ειδικοτήτων του κλάδου.

Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της ΕΠΑΣ υιοθέτησαν ψήφισμα, με το οποίο ζητούν να παρθεί πίσω η τριήμερη αποβολή και να σβηστούν όσες απουσίες έχει πάρει ο συνάδελφός τους εξαιτίας της. Επιπλέον, στη συνέλευση συζητήθηκε η ανάγκη να αναδειχτούν αγωνιστικά 7μελή στις σχολές.

Το περιστατικό καταγγέλλουν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ. Στην ανακοίνωσή τους, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρουν: «Αναρωτιόμαστε ως εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ από πότε η απαγόρευση της εισόδου στις επαγγελματικές σχολές του ΟΑΕΔ αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, την ίδια στιγμή που οι εργοδοτικές οργανώσεις αλωνίζουν ελεύθερα; Μήπως δεν είναι δουλειά του εκπαιδευτικού να "σμιλεύει" τις συνειδήσεις των μαθητών, αφήνοντας τους και να εκφραστούν ελεύθερα και να διακινήσουν τις ιδέες τους ελεύθερα; Είναι κακό να έρχονται σε επαφή οι μαθητές με τα σωματεία που τους εκπροσωπούν σαν σημερινοί πρακτικάριοι (με μισθό χαρτζιλίκι) και αυριανοί εργαζόμενοι σε μια εργασιακή ζούγκλα;

Ζητάμε να παρθεί άμεσα πίσω η απόφαση αποβολής του μαθητή και καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε προσπάθεια χαλιναγώγησης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στο χώρο του σχολείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ