Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα δύο πρόσωπα ενός ζωντανού θρύλου

Η κορυφαία εν ζωή χορεύτρια του κόσμου, η πρίμα μπαλαρίνα της Οπερας του Παρισιού και της Κόβεν Γκάρντεν, η μούσα των μεγάλων δημιουργών, όπως ο Μωρίς Μπεζάρ, ο Κένεθ Μακ Μίλαν, ο Γουίλιαμ Φορσάιθ, ο Ακραμ Καν κ.ά., με το αστείρευτο ταλέντο, την ερμηνευτική δεινότητα και την απίστευτη ευλυγισία και ταχύτητα που άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα τα πρότυπα και τους κώδικες του χορού, η Σιλβί Γκιλέμ, έρχεται στην Αθήνα, από τις 19 μέχρι τις 30 Δεκέμβρη, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Μεγάλη Ντίβα φορά ξανά τις πουέντ της, κάνοντας πράξη την πολυαναμενόμενη επιστροφή της στο είδος που την ανέδειξε, στο κλασικό ρεπερτόριο. Χορεύοντας στο «Μαργαρίτα και Αρμάνδος» και σπάζοντας ένα ταμπού απέναντι σ' ένα έργο «απαγορευμένο» εφ' όσον κάποτε χορογραφήθηκε αποκλειστικά για τον μέντορά της τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ και την Μαργκό Φοντέιν. Μαζί της, τα διάσημα Μπαλέτα του Τόκιο με τους 95 υψηλότατης τεχνικής χορευτές τους, αλλά και έχοντας special guest, όπως ο πιανίστας Ντέιβιντ Καμπάσι, ο φημισμένος χορευτής Ολιβιέ Σανού και ο πρώτος χορευτής (Etoile) της Σκάλας του Μιλάνου, Μάσιμο Μούρου.

Παράλληλα, ως βασική αυτουργός του σύγχρονου χορού η Σιλβί Γκιλέμ, παρέα με τον περίφημο Ακραμ Καν, θα μας χαρίσει ξανά την εκρηκτική της ερμηνεία, στο αριστουργηματικό «Sacred Monsters».

Επίσης, η Σιλβί Γκιλέμ, μαζί με τα κορυφαία Μπαλέτα του Τόκιο υπογράφουν τα πιο ζεστά και πολύχρωμα παιδικά απογεύματα του Δεκέμβρη. Προσφέροντας σε πολύ προσιτές τιμές μία φαντασμαγορική παράσταση για όλη την οικογένεια, με την ονειρική μουσική του Τσαϊκόφσκι και την μαγευτική χορογραφία του Μάριους Πετιπά. Ενα πανέμορφο και μ' ευτυχισμένο τέλος «παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά», την «Ωραία Κοιμωμένη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ