Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Πρόγραμμα δράσης με αιχμή το ζήτημα της Υγείας

Κατά τόπους συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις 18 Δεκέμβρη από συνταξιουχικές οργανώσεις και Λαϊκές Επιτροπές

Από τη δραστηριότητα των Λαϊκών Επιτροπών για τα θέματα της Υγείας
Από τη δραστηριότητα των Λαϊκών Επιτροπών για τα θέματα της Υγείας
Με κατά τόπους συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι των ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ - ΟΑΕΕ θα διαδηλώσουν την Τετάρτη 18/12 για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αξιοπρεπείς συντάξεις. Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

Δωρεάν αποκλειστικά δημόσια Υγεία για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Αποκατάσταση των συντάξεων και επιστροφή των δώρων και των επιδομάτων αδείας. Να μην καταργηθεί καμιά μονάδα του ΕΟΠΥΥ και να χρηματοδοτηθούν πλήρως απ' τον κρατικό προϋπολογισμό. Προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού.

Στην Αθήνα, οι συνταξιουχικές οργανώσεις θα κάνουν συγκεντρώσεις στις συνοικίες. Συμμετοχή δηλώνουν ήδη συνδικάτα και άλλοι φορείς που συσπειρώνονται στις κατά τόπους Λαϊκές Επιτροπές. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., μπροστά στον ΕΟΠΥΥ στην Αριστοτέλους. Στη Λάρισα, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Επίσης, σήμερα Παρασκευή 13/12, στις 12 μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας για να παρουσιαστεί το πρόγραμμα δράσης. Στη Μυτιλήνη, συγκέντρωση θα γίνει στις 9 π.μ. στο ΙΚΑ.

Επίσης:

  • Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας και πορεία προς τον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι και άνεργοι της Νάουσας, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου.
  • Κινητοποίηση για τα ζητήματα της Υγείας διοργάνωσαν επίσης στην Πάτρα την Τρίτη το απόγευμα η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Την πλήρη ανάπτυξη των δομών ΠΦΥ με κρατική χρηματοδότηση, να μην κλείσουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, δωρεάν για όλους Κέντρα Υγείας σε κάθε δήμο, χρηματοδότηση και στελέχωση του νοσοκομείου «Θριάσιο» απαιτούν Λαϊκές Επιτροπές, συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου. Σήμερα Παρασκευή, θα βρεθούν στο υπουργείο Υγείας για να παραδώσουν τις χιλιάδες υπογραφές από κατοίκους του Θριασίου με τα παραπάνω αιτήματα. Θα συμμετάσχει και η Λαϊκή Επιτροπή Σαλαμίνας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ