Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Απαράδεκτη παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα

Απαράδεκτη παρέμβαση κυβέρνησης και εισαγγελέα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ο λόγος για την εισαγγελική παραγγελία προς το προεδρείο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την οποία ζητά «να αποστείλει στο 2ο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τα πρακτικά τής από 02-12-2013 Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, γνωρίζοντας τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της Απεργιακής Επιτροπής».

Η εισαγγελική παρέμβαση σε συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων σηματοδοτεί την κλιμάκωση του αυταρχισμού, την όξυνση της απόπειρας ποινικοποίησης κάθε δίκαιου αγώνα των εργαζομένων. Τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ και δυνάμεων του ΠΑΜΕ και πρωτοβάθμιων σωματείων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπου ο Δ. Περδίκης, διευθυντής του υπουργείου ισχυρίστηκε - χωρίς να πείσει κανέναν - ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, αλλά το θέμα θα διερευνηθεί». Σήμερα, ΑΔΕΔΥ και δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα κάνουν νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παραμένουν σε αγωνιστικό πόστο

Σε επαγρύπνηση είναι και οι εργαζόμενοι και των 8 πληττόμενων πανεπιστημίων από τη διαθεσιμότητα. Χτες, δικαστικοί επιμελητές κοινοποίησαν σε εργαζόμενους που δεν αυτοαπογράφηκαν παραπεμπτικά του υπουργείου Παιδείας για το Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της αργίας. Συγκεκριμένα, σε 2 εργαζόμενους από τους 17 που δεν έχουν απογραφεί στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σε 6 από τους 20 συνολικά του Πανεπιστημίου Πάτρας. Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα παραπεμπτικά είναι ανενεργά, καθώς φέρουν ημερομηνίες 13 - 14 Νοέμβρη, δηλαδή πριν τις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας προς την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (4/12/2013) ότι: Από τους 276 διοικητικούς υπαλλήλους που δεν αυτοαπογράφηκαν κανένας δεν θα τεθεί σε αργία, δεν θα παραπεμφθούν σε πειθαρχικά.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ συνεχίζουν σήμερα με νέα 24ωρη απεργία, ενώ εκφράζονται έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των παρατάξεων του Συλλόγου Εργαζομένων για το τι θα γίνει από Δευτέρα. Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και στο ΑΠΘ σήμερα κάνουν στάση εργασίας. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ θα κάνουν συγκέντρωση στις 8 το πρωί έξω από το λεβητοστάσιο του ιδρύματος και στη συνέχεια θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων. Θυμίζουμε ότι σχεδόν το σύνολο των θερμαστών - συντηρητών καυστήρων στο ΑΠΘ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη θέρμανση του πανεπιστημίου. Η Πρυτανεία αρχικά κάλεσε τους εργαζόμενους, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, να βοηθήσουν ώστε να μη μείνει χωρίς θέρμανση το ίδρυμα και στη συνέχεια τους αντικατέστησε με εργολαβικούς εργαζόμενους από τη Λέσχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ