Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΩΠΙ
Μετέτρεψαν σπίτι σε φυλακή προσφύγων

Δουλέμποροι κρατούσαν αλυσοδεμένους Σύρους πρόσφυγες. Οι δέκα πρόσφυγες ζούσαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, αλυσοδεμένοι, από σπείρα δουλεμπόρων που τους εξανάγκαζαν να ζητούν χρήματα από τους συγγενείς τους στη Συρία προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, η σπείρα επιδιδόταν σε αρπαγή αλλοδαπών, τους οποίους και φυλάκιζαν σε σπίτι στο Κορωπί, με την πρόφαση ότι θα τους εξασφαλίσουν διαφυγή προς την Ιταλία. Οι δουλέμποροι τους παρελάμβαναν από διάφορα σημεία της Αθήνας αφού είχαν πληρωθεί με το ποσό των 3.000 ευρώ και τους μετέφεραν στο Κορωπί.

Εκεί, τους έδεναν τα χέρια και τα πόδια με αλυσίδες, τους αφαιρούσαν χρήματα και κινητά και τους εκβίαζαν. Στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας και με συνεχείς απειλές για τη ζωή τους, τους ανάγκαζαν να επικοινωνούν με συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου αυτά να καταβάλουν το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Κατά τη διάρκεια της ομηρίας, οι συνθήκες κράτησής τους ήταν απάνθρωπες, με συνεχείς ξυλοδαρμούς και ελάχιστη παροχή τροφής και νερού. Το περασμένο Σάββατο το πρωί δύο από τους δέκα Σύρους κατάφεραν να λύσουν τις αλυσίδες τους και εγκατέλειψαν την κατοικία προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια. Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σπίτι, όπου βρήκαν αλυσοδεμένους τους υπόλοιπους οχτώ. Στη συνέχεια έπιασαν τέσσερα από τα εφτά μέλη της συμμορίας, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι τρεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ