Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικά «Φεγγάρια»

Η νέα δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Μανώλη Ανδρουλιδάκη και του στιχουργού Βασίλη Κανιάρη «Χάλκινα Φεγγάρια», το πρώτο δισκογραφικό εγχείρημα των εκδόσεων ΕΝΤΟΣ, παρουσιάστηκε χτες στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», με ομιλητές τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή, την ηθοποιό και βουλευτή του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου και την τραγουδίστρια - στιχουργό Αφροδίτη Μάνου.

Οι δύο δημιουργοί πρωτοσυνεργάστηκαν στην ελληνική δισκογραφία το 2008, με το τραγούδι «Νυχτερινό τρένο», που τραγούδησε ο Μανώλης Μητσιάς. Τα τραγούδια του δίσκου έχουν παιχτεί τα τελευταία χρόνια από τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και τους συνεργάτες του σε αρκετές συναυλίες, ενώ στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν κορυφαίοι δεξιοτέχνες, όπως ο Μανώλης Καραντίνης, ο Κυριάκος Γκουβέντας κ.ά. Ερμηνευτές: Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βασίλης Λέκκας, Παναγιώτης Μπούσαλης.

Ιδιαίτερη στιγμή το ανέκδοτο τραγούδι «Ναύπλιο» από την εκπληκτική φωνή της Μαρίας Δημητριάδη. Η καλλιτεχνική επιμέλεια του cd και οι ζωγραφιές είναι της Εύας Μελά. Η εκδήλωση - παρουσίαση έκλεισε με τραγούδια από τους ερμηνευτές του δίσκου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ