Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Αγωνία στο Τορίνο

Κατακόρυφα ανεβάζει το θερμόμετρο της αγωνίας η 29η αγωνιστική του Καμπιονάτο, όπου το ενδιαφέρον φυσικά μονοπωλεί η κόντρα κορυφής στο Τορίνο μεταξύ της πρωτοπόρου Ρόμα και της δεύτερης Γιουβέντους. Την προηγούμενη αγωνιστική η Λέτσε στέρησε δύο πολύτιμους πόντους από τη Γιουβέντους στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Ομως η Λάτσιο ισοφαρίζοντας τη Ρόμα στις καθυστερήσεις, κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον στο καμπιονάτο αφού η διαφορά παρέμεινε στους έξι βαθμούς. Την Κυριακή το βράδυ η «Μεγάλη Κυρία» θα υποδεχτεί στο Τορίνο τους «τζιαλορόσι» του Φάμπιο Καπέλο, σε μια αναμέτρηση που αποτελεί αναμφίβολα το παιχνίδι της χρονιάς στην Ιταλία. Οι «μπιανκονέρι» του Κάρλο Αντσελότι έχουν μοναδική ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά στους τρεις βαθμούς, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του φετινού μαραθωνίου. Νωρίτερα η τρίτη Λάτσιο θα αντιμετωπίσει στο «Ολίμπικο» την ουραγό Μπάρι.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τρεις αγωνιστικές απομένουν για τη λήξη της Μπουντεσλίγκα και η 32η που διεξάγεται σήμερα αναμένεται να καθορίσει πολλά, όχι μόνο όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι το ντέρμπι της Μπάγερ Λεβερκούζεν με την Μπάγερν Μονάχου, καθώς οι γηπεδούχοι σε περίπτωση νίκης «πιάνουν» στη βαθμολογία τους Βαυαρούς και τη Σάλκε εφόσον χάσει, εντός έδρας από τη Βόλφσμπουργκ. Τους 56 βαθμούς μπορεί να φτάσει και η Ντόρτμουντ που υποδέχεται τη Στουτγκάρδη, η οποία προσπαθεί να παραμείνει ζωντανή στο παιχνίδι της παραμονής.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μπορεί να βρίσκεται εννέα βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Λα Κορούνια, η Ρεάλ Μαδρίτης, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος όμως και οι δύο πρωτοπόροι έχουν δύσκολο έργο καθώς αγωνίζονται εκτός έδρας. Η Ρεάλ αντιμετωπίζει στο «Βίγκο» τη Θέλτα, ενώ η Ντεπορτίβο φιλοξενείται από τη Βαγιεκάνο, η οποία δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα - τουλάχιστον μαθηματικά την παραμονή της. Κρίσιμες αναμετρήσεις και για τις άλλες θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βαλένθια και τη Μαγιόρκα να έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά και την Μπαρτσελόνα να ακολουθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ