Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Ηταν κάποτε... ντέρμπι

Παρά τη διαφορά δυναμικότητας συναρπαστικές αναμένονται να είναι και σήμερα οι «μονομαχίες» των παικτών

Sportidea

Παρά τη διαφορά δυναμικότητας συναρπαστικές αναμένονται να είναι και σήμερα οι «μονομαχίες» των παικτών
Κάποτε αποτελούσαν ντέρμπι.... Σήμερα αγώνες όπως της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού με τον Αρη μάλλον με παιχνίδια ρουτίνας μοιάζουν. Τα γνωστά οικονομικά προβλήματα έχουν αποδυναμώσει τους Θεσσαλονικείς που ούτε φέτος κατάφεραν να θυμίσουν κάτι από τις ομάδες του ένδοξου παρελθόντος. Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα στην 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 επικεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στο ΟΑΚΑ και αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τη λειτουργία του Πάπα προς τους καθολικούς της Ελλάδας, η ΑΕΚ δίνει σήμερα τον πρώτο της αγώνα ως φετινή Κυπελλούχος Ελλάδας. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι η επιστροφή του Αγγελου Κορωνιού στο γήπεδο που πέρσι αγωνιζόταν με τα «κιτρινόμαυρα». Μέχρι πέρσι οι αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού τα ματς εξελίσσονταν σε ντέρμπι. Φέτος ο «δικέφαλος του Βορρά» ταλανίζεται από πολλά προβλήματα, γεγονός που κάνει πιο εύκολο το έργο της ΑΕΚ. Πάντως, ο Ιβκοβιτς συνέστησε προσοχή, αφού ο ΠΑΟΚ είναι πάντα ΠΑΟΚ και παραμένει επικίνδυνη ομάδα παρά τα προβλήματά του. Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του Βρμπίτσα Στεφάνοφ, ο οποίος θα παρακολουθήσει το ματς από τον πάγκο αφού χρειάζεται ακινησία. Στο ΣΕΦ, επιστρέφει ο Ολυμπιακός, και θα βρει απέναντί του τον Αρη. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την αποτυχία τους στο φάιναλ φορ του Κυπελλου βλέπουν τον αγώνα σαν το «βατήρα» για την ανάκαμψη που χρειάζονται ενόψει των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Από τον Ολυμπιακό θα λείψει ο Ρισασέ. Στον Αρη δεν του έφθαναν τα προβλήματα ήρθε και η ταλαιπωρία λόγω της επίσκεψης του Πάπα. Ετσι οι «κίτρινοι» θα φθάσουν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα λίγες μόνο ώρες πριν το παιχνίδι. Ο Στηβ Γιατζόγλου πάντως δεν πτοείται από όλα αυτά και ζητάει από τους παίκτες του να μείνουν συγκεντρωμένοι προκειμένου να αποφύγουν άλλον ένα... διασυρμό.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η κόντρα της Νήαρ Ηστ με τους Κυπελλούχους Ευρώπης, Αμαρουσιώτες. Το Περιστέρι δεν αναμένεται να συναντήσει προβλήματα με το Ηράκλειο. Ο απογοητευμένος από την παρουσία του στο Κύπελλο Ηρακλής υποδέχεται τη Δάφνη στο Ιβανώφειο ενώ ο Μακεδονικός ψάχνει τη δεύτερη νίκη του κόντρα στον Πανιώνιο που έχει στόχο την κατάληψη της πέμπτης θέσης.

Το πρόγραμμα: Σάββατο:(ΣΕΦ 17.00 TV Magic) Ολυμπιακός-Αρης (ΕΑΚ Νεάπολης 17.00) Μακεδονικός-Πανιώνιος, (Μίλωνα 17.00) Μίλων-Παναθηναϊκός, (ΟΑΚΑ 17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, (Καισαριανή19.00 ΝΟΒΑ) Νήαρ Ηστ-Μαρούσι. ΚΥΡΙΑΚΗ:: (Ιβανώφειο 17.00) Ηρακλής-Δάφνη, (Περιστέρι 17.00 ΝΟΒΑ) Περιστέρι-Ηράκλειο.

  • Αλλαγές στη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Κυπέλλου προανήγγειλε η ΕΟΚ, αφού από του χρόνου το φάιναλ φορ θα διεξάγεται εντός τριών ημερών και όχι σε δυο που ήταν μέχρι σήμερα, ώστε να προλαβαίνουν οι ομάδες να ξεκουραστούν. Παράλληλα οι διοικούντες της ομοσπονδίας σκέφτονται να καταργήσουν το μικρό τελικό, εκτός από τις περιπτώσεις που χρειάζεται για τη συμμετοχή στην Ευρώπη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ