Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΑΘ ΑΕ
Στην τελική ευθεία η ιδιωτικοποίηση

Το προσεχές διάστημα υποβάλλονται οι τελικές «δεσμευτικές προσφορές» των μονοπωλίων που διεκδικούν την απόσπαση της ΕΥΑΘ ΑΕ, μέσω του προσφερόμενου για εκχώρηση κρατικού μετοχικού πακέτου.

Πρόκειται για συμπράξεις ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών σχημάτων που πέρασαν στη β' φάση του διαγωνισμού και συγκεκριμένα:

- Την κοινοπραξία της γαλλικής Suez Environment με την εταιρεία Ακτωρ Παραχωρήσεις του ομίλου Μπόμπολα. Το γαλλικό μονοπώλιο διαθέτει ήδη 5% των μετοχών της ΕΥΑΘ.

- Την κοινοπραξία της ισραηλινής εταιρείας ύδρευσης Mekorot με την «Γ. Αποστολόπουλος AE Συμμετοχών» (μεγαλομέτοχος του νοσοκομείου «Υγεία»), την ολλανδική MIYA και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Σε ρότα ιδιωτικοποίησης είναι και η ΕΥΔΑΠ ΑΕ, η οποία, σε πρόσφατη ανακοίνωση επιβεβαίωσε «την πολύ καλή ρευστότητα που διαθέτει» και ότι προχώρησε «στην πλήρη εξόφληση των δανειακών της υποχρεώσεων». Σε αυτό το πλαίσιο, είναι φανερές οι προετοιμασίες για την εκχώρηση της εταιρείας σε ιδιώτη «στρατηγικό επενδυτή», ο οποίος θα την παραλάβει «καθαρή» από χρέη. Η πλήρης ιδιωτικοποίηση με την πώληση του κρατικού μετοχικού πακέτου προγραμματίζεται για το 2014.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ