Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕΠ
Βαθαίνει η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) ανέλαβε η Ελλάδα για έξι μήνες (Γενάρης - Ιούνης 2014).

Ο ΟΣΕΠ πρωτοσυστάθηκε το 1992. Συμμετέχουν οι Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Σερβία και Μαυροβούνιο. Με πρόσχημα τη διασφάλιση της ειρήνης και την καλή γειτονία, ουσιαστικά είναι άλλη μια ένωση για την προάσπιση συμφερόντων των μονοπωλίων μιας σειράς κλάδων, σε σκληρό ανταγωνισμό και σύγκρουση με άλλα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, όπως διακηρύσσουν από τα κεντρικά του ΟΣΕΠ, μετά τον Περσικό Κόλπο η γεωγραφική ζώνη που καλύπτουν τα κράτη-μέλη του (από τα Βαλκάνια, στη Μαύρη Θάλασσα ως τον Καύκασο) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου συν τα αποδεδειγμένα κοιτάσματα σε ορυκτά και μέταλλα. Προσθέτουν ότι η περιοχή αναδεικνύεται στο σημαντικότερο «διάδρομο» για τη μεταφορά και διοχέτευση καυσίμου στην Ευρώπη.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, εμπλέκοντας ολοένα και βαθύτερα τη χώρα σ' αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις, έχουν στήσει ως συνδεδεμένα σώματα του Οργανισμού το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου στην Αθήνα και την Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ