Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Περίπατος σε φυσικά και πολιτιστικά μνημεία

Το Αρχαίο Θέατρο ήταν ένας από τους σταθμούς του περιπάτου των μαθητών
Το Αρχαίο Θέατρο ήταν ένας από τους σταθμούς του περιπάτου των μαθητών
Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή μια διαφορετική βόλτα στο κέντρο της πόλης. Στον περίπατο που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών της ΚΝΕ οι μαθητές συζήτησαν για τους νόμους εξέλιξης της κοινωνίας, αξιοποιώντας φυσικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης όπως ο Πηνειός Ποταμός, το Α' Αρχαίο Θέατρο, το Μπεζεστένι (μεγάλη σκεπαστή αγορά, που κτίσθηκε από τους Οθωμανούς στα τέλη του 15ου - αρχές του 16ου αιώνα), ο Μύλος του Παππά (βιομηχανικό κτίριο αλευροποιίας - μύλος, που κατασκευάστηκε το 1883), το μνημείο του Τάκη Γαργαλιάνου (προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που εκτελέστηκε από το αστικό κράτος).

Στον περίπατο αξιοποιήθηκε συγκεκριμένη βιβλιογραφία και αποσπάσματα βιβλίων και μοιράστηκε στους μαθητές υλικό -πρόγραμμα, ενώ στο τέλος δόθηκαν σε όλους αναμνηστικά.

Ο Βασίλης, μαθητής Α' Λυκείου, είπε στο τέλος του περιπάτου ότι αρκετά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν εκεί ζωντανά, μπορούν να αποτελέσουν υλικό για εργασίες και πρότζεκτ στο πλαίσιο του σχολείου.

  • Λόγω κακών καιρικών συνθηκών, στο Βόλο ο ιστορικός περίπατος στο νεολιθικό οικισμό Αναύρου, με θέμα «Ταξίδι στην εξέλιξη του ανθρώπου», που είχε προγραμματίσει η Τομεακή Οργάνωση Μαγνησίας της ΚΝΕ για την περασμένη Κυριακή, μεταφέρεται για μετά τις γιορτές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ