Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα παιδιά μεταναστών

Αύριο Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Από παλιότερη γιορτή για παιδιά μεταναστών
Από παλιότερη γιορτή για παιδιά μεταναστών
Μια γιορτή με πολλές δραστηριότητες, παράσταση καραγκιόζη και πλούσια δώρα διοργανώνει αύριο το μεσημέρι η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ για τα παιδιά μεταναστών. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα φιλοξενηθεί στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας Βερανζέρου 1 (πλατεία Κάνιγγος).

Οπως αναφέρει η ΚΟ Αττικής στο κάλεσμά της:

«Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν τους εργάτες να τσακώνονται μεταξύ τους. Να φαγώνονται για το ποιος θα κερδίσει καλύτερη θέση στη φτώχεια που απλόχερα τους προσφέρει ο καπιταλισμός.

Θέλουν να μας πείσουν πως για τα βάσανα της ζωής μας φταίει κάποιος που είναι εργάτης σαν κι εμάς. Μόνο και μόνο, επειδή πιστεύει σε άλλο θεό, έχει άλλο χρώμα δέρματος, μιλάει άλλη γλώσσα.

Αυτοί που μας θέλουν χώρια και ανοργάνωτους έχουν όνομα. Είναι τα μεγάλα αφεντικά. Αυτοί που πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας, από τη δικιά μας απλήρωτη δουλειά. Αυτοί που βγάζουν κέρδη ακόμα και από το θάνατό μας, κάνοντας πολέμους, για να δουλεύουν οι πολεμικές τους βιομηχανίες και για να βάζουν χέρι στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο των πατρίδων μας.

Τα μεγάλα αφεντικά και τα κόμματά τους, που δουλεύουν για το συμφέρον τους, είναι εκείνοι που ευθύνονται για τη ζωή που ζούμε. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές τους βυθίζουν, με πρόσχημα την κρίση, τους εργάτες κάθε χρώματος και φυλής στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η δικιά τους πολιτική είναι αυτή που σπρώχνει Ελληνες και μετανάστες στην ανεργία, που θέλει να πετάξει στο δρόμο, άνεργους και μεροκαματιάρηδες, με τους πλειστηριασμούς των σπιτιών. Αυτήν την πολιτική στηρίζει και η Χρυσή Αυγή που επιτίθεται σε απεργούς και σε συνδικαλιστές, αδιαφορώντας αν είναι Ελληνες ή μετανάστες. Το εργατικό κίνημα έχει για εχθρό της, αυτό θέλει να τσακίσει.

Απέναντι σ' αυτούς που μας θέλουν χωρισμένους, γιατί μας φοβούνται, εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των εργατών κάθε εθνικότητας. Γιατί, αυτό που μας ενώνει είναι η τάξη μας και αυτό που μας κάνει δυνατούς είναι ο κοινός οργανωμένος αγώνας απέναντι στα μεγάλα αφεντικά και το σύστημά τους, τον καπιταλισμό και τα μονοπώλια. Απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αγώνας για να γίνουν λαϊκή περιουσία τα εργοστάσια, τα λιμάνια, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος της χώρας. Για να γίνουν οι εργαζόμενοι και οι σύμμαχοί τους, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, αφέντες στη χώρα τους. Για να πάρουν την εξουσία, τη λαϊκή εξουσία. Για να καρπώνονται οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουν.

Γι' αυτό κι αυτές τις γιορτινές μέρες, πιστοί στον προλεταριακό διεθνισμό, στην ταξική αλληλεγγύη, σε καλούμε να γιορτάσεις μαζί με τους κομμουνιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ