Τετάρτη 1 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Κόκκινο φωτεινό»

Το Οικείο Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση «Κόκκινο Φωτεινό», που αποτελείται από μικρές σκηνές μιας αδήριτης κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας. Οι ιστορίες είναι απλές και ευανάγνωστες. Τραγικές και κωμικές ταυτόχρονα, με αναφορά στα θεατρικά κείμενα και ποιήματα του Μπ. Μπρεχτ.

«Στην παράστασή μας αυτές οι σκηνές» - σημειώνει ο σκηνοθέτης Μίλτος Δημουλής - «μετουσιώνονται σε ζωντανές απεικονίσεις πραγματικών και φανταστικών γεγονότων της ανθρώπινης ζωής με στόχο την ψυχαγωγία, την παραγωγή ιδεών και αισθημάτων, την όξυνση της πνευματικής κρίσης. Μια ισορροπία, μια σύγκρουση, ένα παιχνίδισμα ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Μια αρμονία των αισθήσεων, της λογικής, της φαντασίας και των προεκτάσεών τους, με ζωντανή μουσική, όπου το "Κόκκινο φωτεινό" ρέει στη φλέβα του ιστορικού χρόνου και μας διαφωτίζει... μας ενεργοποιεί... και τελικά μας δίνει συνειδητή ζωή».

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Ψωμά. Σκηνοθεσία. Σύνθεση κειμένων: Μίλτος Δημουλής. Σκηνικά, κοστούμια: Θεοδόσης Δαυλός. Μουσική, διδασκαλία τραγουδιών: Κωνσταντίνος Καγιάννης. Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Παίζουν: Γιάννης Πολιτάκης, Ντομένικα Ρέγκου, Βασίλης Μπατσακούτσας, Σταυρούλα Οικονόμου, Μίλτος Δημουλής. Παραστάσεις: 5 και 12 Γενάρη στις 8 μ.μ. στην Galerie Δημιουργών - Πολυχώρος Τέχνης - είσοδος από Χελιδονούς 28 - Νέα Κηφισιά, τηλ. κρατήσεων: 210.6251.732.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ