Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση εναντίον της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη

Με δύο «καλάσνικοφ» τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη αξιόποινη πράξη, άγνωστοι πυροβόλησαν με δεκάδες σφαίρες χτες τα ξημερώματα το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Η επίθεση έγινε στις 3.30, στην κατοικία που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 52 και δεν τραυματίστηκε κανείς.

Οι άγνωστοι φέρονται να έφτασαν στο σημείο με δύο μοτοσικλέτες και αμέσως άρχισαν να πυροβολούν. Οι συνολικά 60 σφαίρες που έριξαν έπληξαν τους τοίχους, αλλά και την καγκελόπορτα της κατοικίας, από την οποία στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, που έχει αναλάβει την υπόθεση, περισυνέλεξαν τέσσερα βλήματα. Αμέσως μετά, οι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Ο αστυνομικός φρουρός της κατοικίας δεν ανταπέδωσε τα πυρά και, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του είπε πως είδε τέσσερα άτομα να φτάνουν μπροστά στο σπίτι, δύο από αυτούς να πυροβολούν και στη συνέχεια να ανεβαίνουν στις μοτοσικλέτες και να φεύγουν από τη συμβολή των οδών Αποστολοπούλου και Χίου.

Αστυνομικοί της «Αμεσης Δράσης» και μοτοσικλετιστές της «ΔΙΑΣ» έστησαν μπλόκα στους γύρω δρόμους, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης, αλλά και να βρουν τις μοτοσικλέτες που χρησιμοποίησαν οι ένοπλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει έξι προσαγωγές για το περιστατικό, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε κλεμμένα οχήματα στην περιοχή, τα οποία και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σπίτι είχε γίνει στόχος επίθεσης της «17Ν» στις 16/5/1999. Η ρουκέτα που είχε βληθεί εναντίον της κατοικίας του τότε Γερμανού πρέσβη είχε χτυπήσει τη στέγη του σπιτιού.

Οπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, και ο τελευταίος μίλησε τηλεφωνικά το πρωί με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ. Για «θρασύδειλη επίθεση», έκανε λόγο ο Ελληνας πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι «όσο η Ελλάδα προχωράει, οι εχθροί της προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της. Προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα μας διεθνώς. Προσπαθούν να τραυματίσουν την ελληνική προεδρία στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός πρέσβης Βόλφγκανγκ Ντολτ, με ανακοίνωσή του, τόνισε πως «όποιος και να ευθύνεται για την πράξη, δε θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας. Επίσης, δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας».

Καταδικάζει την επίθεση το ΚΚΕ

Σε σχόλιό του, για την επίθεση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση με πυροβολισμούς στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού για τα δικαιώματά τους».

Την επίθεση καταδικάζουν, με ανακοινώσεις τους, τα υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γερμανίας, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ