Παρασκευή 3 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Καταγγέλλει τις 40 απολύσεις στη «Χαλυβουργία»

Την εργοδοσία της «Χαλυβουργίας», που τις προηγούμενες μέρες απέλυσε 40 συμβασιούχους στα δυο εργοστάσια του Βόλου - πρόκειται για εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου, που ανανεώνονταν από την εταιρεία κάθε ένα με δύο μήνες - καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το Συνδικάτο μας, δυστυχώς, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώθηκε σε αυτά που έλεγε, ότι η εργοδοσία δε θα λυπηθεί κανέναν και τίποτα. Μετά, λοιπόν, τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, και μάλιστα οι τελευταίες με το επιχείρημα να μη φύγουν οι συμβασιούχοι, τώρα έρχονται και οι μαζικές απολύσεις. Το λέμε για άλλη μια φορά: "Το βαρέλι δε θα έχει πάτο", όσο δεν μπει φρένο από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι της "Χαλυβουργίας" δούλεψαν όσο τους είχε ανάγκη η επιχείρηση με πολύ χαμηλά μεροκάματα, για να καλύψουν τις ανάγκες της παραγωγής και τώρα τους πετάνε στο δρόμο, αφού πλέον δεν τους χρειάζονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους χρησιμοποίησαν και σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό, ώστε να μη σηκώσουν κεφάλι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της "Χαλυβουργίας", που είχαν νιώσει στο πετσί τους τι εστί Μάνεσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους της "Χαλυβουργίας" να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη διοίκηση του σωματείου τους, που, για άλλη μια φορά, παίρνει το μέρος της εργοδοσίας και παίζει το παιχνίδι που της έχει αναθέσει ο Μάνεσης, αναπαράγοντας τα περί ακριβού ρεύματος και βέβαια ούτε λόγος για αγώνα και κινητοποίηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ