Παρασκευή 3 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
«Θηλιά» η ΣΣΕ για τους 6.000 ξενοδοχοϋπάλληλους του νησιού

Τη νέα απαράδεκτη ΣΣΕ στα ξενοδοχεία καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου. Σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Οι 6.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό του νησιού μας βίωσαν στο πετσί τους την εντατικοποίηση της εργασίας στο όνομα της κρίσης, όπως και τις περικοπές στις αποδοχές τους, που σε συνδυασμό με την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς έκαναν τη ζωή τους "κόλαση". Αγχος για το μέλλον, μυοσκελετικές ασθένειες, καρδιοαναπνευστικά προβλήματα και πολλά άλλα είναι αυτά που αποκομίζουν κάθε καλοκαιρινή σεζόν οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Ολα αυτά για να πλουτίζουν μια χούφτα ξενοδόχοι από τον ιδρώτα και το μόχθο των εργαζομένων στις κουζίνες και τα υπόγεια.

Η κατάπτυστη σύμβαση έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά τη σαπίλα του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Από τη μία, μόνο για τη Ζάκυνθο έχουμε 15% αύξηση στις αφίξεις με ταυτόχρονη αύξηση στα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, από την άλλη να χειροτερεύει η ζωή των εργαζομένων. Αυτό το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα υπηρετεί η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Το μόνο που τους φοβίζει είναι η οργάνωση και πάλη μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Καμιά αυταπάτη να μην υπάρχει για την "εργασιακή ειρήνη" που θέλουν να επιβάλουν. Τα συμφέροντα των ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν είναι κοινά με των ξενοδόχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ